– Vi er full på høyde med Sandnes Ulf og får pirka inn 1-0 fire-fem minutter før slutt, sider Brynes solide midtstopper Krister Wemberg fra Sortland.

Wemberg og laget hans de siste seks sesongene Bryne, som til vanlig er å finne i 2.divisjon, slo naborivalen Ulf Sandnes 1-0 etter en jevn og tøff kamp. I forrige runde slo de en annen naborival, nemlig Viking. I tillegg til Lasse Nilsen i Tromsø, er dermed Wemberg, så vidt VOL har registrert, de to vesterålingen som fortsatt er med cupen.

– At vi slår ut to lag som angivelig er bedre enn oss, viser at vi kan konkurrere mot de fleste over nitti minutter, sier fotballspilleren til VOL.

Stor fotballinteresse

26-åringen forteller at fotballinteressen på Jæren er forholdsvis stor og at Bryne har rundt 1.000 tilskuere på hver hjemmekamp.

– Mot Viking var det nærmere 2.5000 tilskuere og i dag hadde vi 1.5000. Fansen og supporterne støtter opp og lager god stemning, sier han.

Vesterålingen understreker at Bryne ikke har noe uttalt mål i årets NM, men at de i stedet tar en kamp om gangen.

– Mye kan som sagt skje i løpet av nitti minutter. Det har skjedd større undere tidligere at en ny kamp går videre i vår favør Bryne går videre til åttedelsfinalen,  sier Wemberg.

Vil rykke opp

I serien, derimot, har Bryne konkrete ambisjoner.

– Vi har startet heller dårlig og har en seier, to uavgjorte og ett tap på to kamper. Målet vårt er å rykke opp til Obos-ligaen, sier han.

Wemberg bodde på Sortland fra han var to til 14 år og regner seg fortsatt som fullblods vesteråling.

– Det var på Sortland at jeg hadde hele barndommen og deler av ungdommen. Det var der jeg fant gleden med å spille fotball. Tilfeldigheter gjort at jeg har havnet andre steder, siden faren min har jobbet i Forsvaret, sier han.

Blir værende

At Wemberg, som både studerer økonomi og arbeider i bank, returnerer til Vesterålen med det første, er lite sannsynlig.

– Jeg er etablert med dame og to små gutter på halvannet og tre år og blir nok værende her, slår Krister Wemberg fast.

To vesterålinger som røk ut av tredje runde, var Alta-trener Bård Flovik og Petter Aas, som spiller på Alta. Finnmarkslaget tapte 0-1 mot Floviks tidligere arbeidsgiver, Tromsø og nevnte Lasse Nilsen. Sent onsdag kveld ble oppsettet for 4.runde i cupen offentliggjort. Wemberg og lagkameratene må ta ta turen til Jessheim, der de skal møte Ull/Kisa, som spiller i OBOS-ligaen. Tromsø møter Vålerenga på Alfheim.