– Vi får flyt fra start av. Det offensive spillet sitter godt etter et par middels kamper og vi er fornøyd med tre poeng, sier assistenttrener Truls Knudsen.

Gjestene Grovfjord hadde lite å stille opp med mot Morild og kom bakpå fra starten av. Roy Poulsen scoret vertenes første mål på straffer etter et drøyt kvarter i første omgang. Mauno, og deretter Poulsen igjen, økte ledelsen til henholdsvis 3-0 og 4-0. I andre omgang trygger Eivind Stavøy og den nevnte Mauno seieren slik at Morild til slutt vinner med solide 6-0.

Skal trene godt

Knudsen forteller at Morild skal fortsette den gode trenden på trening kommende uke.

– Vi skal fortsette å trene og få både det defensive og offensive til å sitte. I dag blir vi satt på få prøver, men vi må fortsette å tro på det vi gjør. I neste kamp møter vi Ballstad og vi ønsker å ta tre nye poeng, slår Knudsen fast.

Fornøyd med kampen var også Morilds hovedtrener Kristian Røsnes Hansen. I forkant av kampen uttalte han at Morild skulle vinne 7-0.

– Den spådomen var ganske nærme. Jeg var trygg på at vi kom til å løfte oss fra forrige kamp og slå Grovfjord. Det er kanskje ikke divisjonens beste lag, men de har en del gode enkeltspillere som kan være farlige, sier han.

– Vinner fullt fortjent

Røsnes Hansen syntes at laget hans hadde full kontroll hele kampen igjennom.

– Vi styrer kampen fra start til mål og vinner fullt fortjent. Vi er komfortable bakover og styrer spillet fremover. Jeg synes gutta har vist god innsats på trening den sista uken. Ingen har surket over at de ikke får spille, men har bidratt til felleskapet og holdt sammen.

Neste kamp for Morild går borte mot Ballstad. Røsnes Hansen tror det blir en tøff batalje.

– Det kommer til å bli en krig. Ballstad er tøffe og spiller fysisk fotball, sier han.

– Skryter av tilvekst

Selv om det ble tre poeng i kampen mot Grovfjord, har Morild fortsatt noen skader på nøkkelspillere, inkludert Truls Knudsen som er ute med langtidsskade.

En som ikke er skadet, er nyervervelsen Bjørn Skog, som skal spille for Morild i vår og sommer. Treneren tror at den tidligere Sortland-stopperen vil gi laget en ekstra dimensjon.

– Han er en av 3.divisjons beste midtstoppere og vil gi oss mye trygghet. Han er en mann man kan stole på, og som i tillegg gjør andre gode, slår Kristian Røsnes Hansen fast.