Fredag ble det kjent at Frid Halmøys avsettelse fra styret ikke var gyldig, men at vedtaket om å endre vedtektene som gjør at Halmøy familien mister styreplass samt boretten på Tinden var riktig.

Morten Berg opplyser til VOL at han ikke har fått snakket med sin klient om dommen, kun informert henne, da hun er på reise.

– Alt i alt så er vi fornøyde med dommen. Vi har fått medhold på det vesentlige, nemlig at Frids avsettelse fra styret var ugyldig.

– Vedtaket om avsettelse er ugyldig, samtidig er vedtektsendringen kjent gyldig. Hva er så den praktiske konsekvensen av dommen?

– Det er at Frid får sin styreplass tilbake. Vi vil anta at det nå blir en prosess i styret fremover, vil jeg tro, i kjølvannet av dommen.

Ingen anke

VOL snakket med Stiftelsens advokat Henning Brath fredag. Han informerte at de vurderer anke. Det blir ikke aktuelt for Berg og Halmøy.

– Jeg har ikke snakket med Frid om dette, men jeg kan ikke tenke meg at det blir aktuelt å anke. Vi har fått medhold i det vi mener er det vesentlige. Punkt to, vedtektsendringene, var kun et underpunkt. Vi er uenige i den avgjørelsen, men vil ikke anke på bakgrunn av den alene.

Om dommen skal være rettskraftig, må ankefristen på en måned være utgått.