Lyn som av mange blir regnet som avdelingens beste lag, og som selv har ambisjoner om å rykke direkte opp, blir en formidabel motstander for Sortland. Etter fire kamper ligger Oslo-laget på en fjerdeplass på tabellen, ett poeng bak topplagene Frigg og Frøya.

–  Lyn har starta bra poengmessig og det kommer til å bli en tøff kamp. Jeg håper og tror at spillerne gleder seg og reiser ned for å spille en god kamp. Å møte Lyn bør være en ekstra motivasjon, sier Voktor Pedersen.

– Må fokusere på oss selv

Den ferske A-lagstreneren, som mot Lyn leder Sortland i sin andre kamp, er klar på hva som blir viktig for Sortland inn mot og under kampen.

– Vi må fokusere på oss selv og ikke legge opp spillet etter motstanderen, sier hun.

Hun forteller at Sortland har hatt søkelys på å samhandle og fungere som et lag på trening den siste uka.

– Vi har hatt mye fokus på det, men det tar tid å sette strukturen i laget. Det er noe vi må gjøre litt etter litt, slår Julie Voktor Pedersen fast.

Må prestere optimalt

I forrige uke gjorde Sortlands midtbaneterrier, Marius Jørgensen, comeback for Sortlands A-lag etter lang tid på sidelinjen. Da VOL snakket med ham torsdag var han ikke hundre prosent sikker på om han ble med sørover. Han er likevel ikke tvil om hva som skal til for at Sortland skal ta poeng og kanskje sågar slå Oslo-laget.

– Samtlige spillere må levere opp mot sitt beste og vi må forsvare oss på en bedre måte en vi har gjort til nå. Vi vet at det er nok kvalitet i laget til at det er mulig, sier han.

Stor utfordring

Jørgensen tror at det å møte Lyn på bortebane kan gi Sortlandsspillerne en ekstra dose motivasjon.

– Det kommer nok til å bli en kjempestor utfordring og en veldig vanskelig bortekamp. Jeg håper at nettopp en slik kamp kan gjøre at alle blir ekstra skjerpa og spiller opp mot sitt beste, men det kommer til å bli veldig vanskelig, slår Marius Jørgensen fast.