Søndag venter serieleder Frigg, som har seks poeng og 11–1 i målforskjell etter sine to første hjemmekamper, på KFUM-Area i Oslo.

– Hvilken lærdom tok dere av Senja-tapet forrige helg?

– Vi har lært at vi må kun ha fokus på oss selv. Vi har lært at hvis ikke alle legger ned full innsats, så taper vi fotballkamper på dette nivået. I tillegg må vi bli flinkere til å ha fokus på egen formasjon, i stedet for motstanderens, sier Rønning.

Skadeliste lang som et vondt år

Han forteller at det har sett bra ut på trening denne uka, men at han fremdeles ikke har full tropp å velge fra.

– Vi sliter fremdeles voldsomt med skader. Seks spillere er definitivt ute, og tre er usikre kort som ikke har trent denne uka, sier han.

På skadelista er Bendik Rasmussen, Mikael Olsen, Kristoffer Moss, Sebastian Karlsen, Mareno Johansen og Kristian Dahl. Erlend Robertsen, Nils-Arne Stikholmen og Johannes Magnussen er plaget med skader som gjør at det i skrivende stund ikke er klart om de kan stille til kamp eller ikke.

Men Rønning ser uansett fram til søndagens dyst.

– Det er sånn etter tap og den dårlig prestasjon, at neste kamp ikke kan komme raskt nok. Målet er å vise oss fra en bedre side, sier han.

– Ikke avskrekkende

Selv om det så langt har blitt tap i tre av årets fire første seriekamper, mener MIL-treneren at det er realistisk å tro på en plass over nedrykksstreken når regnskapet skal gjøres opp til høsten.

– Vi har hatt noen dårlige resultater, men nivået er ikke avskrekkende. Det er ikke så veldig mye som skal til for at vi skal klare å plukke nok poeng til å holde oss i divisjonen. Men da må vi være der, tent og på maksnivå, hele tiden. Det er forskjellen fra 4. divisjon. Der hadde vi også noen dårlige dager, men kom likevel unna med tre poeng. Det kan vi ikke regne med i 3. divisjon. Men potensialet i spillegruppa er der, så er det opp til meg som trener å få det ut, sier han.