Geir Abel Ellingsen i selskapet Georg A. Ellingsen AS på Sortland har vært i kontakt med næringssjef Marius Remen Hansen i Sortland om saken, og har etter det blitt bedt om å sende en formell henvendelse til rådmannen i Sortland kommune i sakens anledning.

Utvikling av Sortland sentrum

– På bakgrunn av kontakten med næringssjefen har vi sendt en formell henvendelse til Sortland kommune. Vi ønsker videre utvikling i sentrum, og da tenker vi at tilgang på mer areal er en del av det for oss. Vi ønsker en rasjonell utnyttelse av parkeringskapasiteten på de to områdene vi har vist interesse for i kvartal 18 og 19 i Sortland sentrum, sier Geir Abel Ellingsen i selskapet Georg A. Ellingsen AS i en kommentar til Vesterålen Online.

På lengre sikt ser han for seg at det kan være aktuelt å få til en fortetning i bykjernen, og kombinerte bygg med blant annet parkering.

Nye bygg på sikt

– På lengre sikt ser jeg for meg nye bygg i en videreutvikling av begge disse kvartalene, i tråd med kommuneplanen for Sortland, sier Ellingsen.

Hans selskap eier størstedelen av kvartal 18 og en mindre del av  kvartal 19, og er nærmeste nabo til kvartal 19.

Georg A. Ellingsen AS har sendt en formell henvendelse til Sortland kommune, etter en samtale med næringssjef Marius Remen-Hansen. Av brevet går de fram at selskapet er interessert i fem ulike eiendommer i nærheten av hverandre som i dag er i kommunalt eie, på totalt 2270 kvadratmeter kommunal eiendom.

Fortetting i sentrum

– Når det gjelder kvartal 18 så eier vi gjennom vårt datterselskap Ellingsens Leiegårder AS størstedelen av kvartalet i dag. Vi ønsker å erverve resten av arealet slik at vi i fremtiden kan ha en fleksibilitet og tilgjengelig parkering knyttet til utvikling av våre næringseiendommer i området, og også bidra til den videre fortetting og utbygning av sentrum som er vedtatt gjennom gjeldende byplan, skriver Geir Abel Ellingsen til Sortland kommune.

Ønsker å erverve

Det går fram at kvartal 19 er et område som i dag eies av flere grunneiere, med større eller mindre deler. Ellingsen opplyser at de eier en mindre del av kvartal 19 og at de nå ønsker å erverve kommunens del, som utgjør den største ikke-bebygde parsellen.

– Området bør etter vår oppfatning utvikles videre med mer rasjonell parkeringsordning enn nåværende, samt på sikt vurdere en utbygging og fortetting av kvartalet der parkeringshus eller kombinert bygg der parkering og næring inngår. Bakgrunnen for vår henvendelse i forhold til Kvartal 19 er de signaler som ble sendt fra kommunestyrets politikere i behandlingen av sak om parkeringsløsninger tidligere i år. Det ble understreket fra politisk hold at man ønsket at næringslivet skulle «ta ballen» med å utvikle en strukturert og hensiktsmessig parkering i og for Sortland. Dette ønsker vi å bidra til, skriver Ellingsen, som ber kommunen om et møte med kommunen og en befaring på eiendommene.

– Vi vil etter dette kunne levere et pristilbud dersom det er positiv interesse for dette, sier Geir Abel Ellingsen i sin henvendelse til kommunen.

VOL har vært i kontakt med Sortland kommune om saken, men har ikke fått svar.