Sortland har hatt en tøff start på sesongen og har sluppet inn 31 mål i løpet av de fem første kampene. Korsvoll har ikke gjort det stort bedre og har ett fattig poeng. Kampen i Blåbyhallen kan derfor med rette kalles et ekte bunnoppgjør.

Selv om Korsvoll har 11 færre baklengsmål enn Sortland, bør Oslo-laget være en overkommelig motstander for trener Julie Voktor Pedersen og hennes mannskap.

– Det er en veldig viktig kamp for oss, både når det gjelder poeng slik at vi ikke blir hengende for langt bak, men også for å få opp stemninga i gruppa, sier Voktor Pedersen til VOL.

– I fotball er man avhengig av resultater. Når man har tapt flere kamper, mister man selvtillit og motivasjon. Derfor er det viktig at vi tørr å prøve, for dersom man ikke tør, får man det ikke til, legger hun til.

Vil ha mer samhandling

Voktor Pedersen har flere ganger tidligere understreket at hun jobber med å gjøre Sortland til et mer samhandlende lag.

– Vi har fortsatt søkelys på det og har jobbet en del med å holde laget samlet den siste uka. Vi har konsentrert oss om de ulike lagdelene i stedet for individuelt spill og har særlig jobbet med forsvarsspillerne. Målet er å få laget til å henge enda bedre sammen, så får vi se om vi klarer å få det ut i kampsituasjon. Vi har slitt i de siste og håper at vi får det til mot Korsvoll, sier hun.

Sortland-treneren føler at hun er rimelig godt oppdatert på Korsvoll og hva de står for.

– Jeg har sett kampen mot Melbo og har oversikt over både styrkene og svakhetene deres. Vi skal kjøre en ekstra drill på lørdagens trening som går på akkurat det, sier hun.

Ikke nervøs

Kampen mot Korsvoll blir 29-åringens tredje etter at hun tok over trenergjerningen. På spørsmål om hun føler det er ekstra nervepirrende å gå til kamp når poengene uteblir, svarer hun:

– Nei, men med tanke på at vi ligger der vi gjør, er det veldig viktig for oss å ta tre poeng nå, slår Julie Voktor Pedersen fast.

Langt opp

Dersom Sortland tar tre poeng mot Korsvoll vil de fortsatt ligge under nedrykksstreken, men samtidig komme nærmere de andre lagene i bunnstriden.

Etter fem spilte kamper er det, i tillegg til Sortland og Korsvoll, Skjervøy og Melbo som er på nedrykksplass. Øverst på tabellen troner Bodø-laget Junkeren med 27-12 i målforskjell og 12 poeng. Lyn har samme poengsum, men en noe svakere måldifferanse. På de neste plassene ligger henholdsvis Frigg, Fløya og Harstad.