Oppgjøret mellom de to lagene som i fjor spilte i hver sin avdeling i 4. divisjon var preget av mange frispark, tøffe dueller, tidvis amper stemning både på bane og benk. Og en perleskåring av en tidligere Glimt-spiller.

– Det var et skuddforsøk som ble blokkert, så falt ballen til meg. Jeg fikk en bra førstetouch og så var det bare å skyte og håpe på det beste. Så gikk den i krysset, sier midtbanespiller Robertsen.

KJEMPET SEG TIL SEIER: Erlend Robertsen (sittende mens spillende trener Thomas Rønning legger is på et ømt lår) sto for et perlemål i tomålsseieren mot Skarp, men trakk etter kampen først og fremst fram kampviljen hos lagkameratene. Foto: Atle Nielsen

Melbo puttet mål i hver ende av førsteomgangen. Først fikk hjemmelaget straffe etter få minutters spill da Eirik Pedersen ble dratt ned innenfor sekstenmeteren. Etternavnebror Adrian Pedersen satte straffen utagbart i høyre kryss.

Deretter fulgte rundt 40 minutter der Skarp nok hadde det spillemessige overtaket, uten å skape de helt store sjansene, før Robertsen puttet ballen i det andre krysset med en suser fra minst 25 meter.

– Hvordan var det å få den med seg inn i garderoben rett før pause?

– Veldig viktig. Vi hadde en dårlig kamp i dag, men likevel er det viktig at alle gir 100 prosent. Det gjør vi i dag, og da får vi avgjørelsene med oss og stang inn i stedet for stang ut. Vi kriger oss til det. Fortjent 2-0? Kanskje, kanskje ikke. Men alt i alt tror jeg det var helt greit, sier matchvinneren.

Sto av Skarp-presset

Som i forrige kamp mot Frigg i Oslo, der MIL fikk med seg 1-1, hadde de også en matchvinner mellom stengene.

Sisteskanse Jevgenijs Sazonovs vartet opp med et par klasseredninger mens Skarp presset på som verst etter pause. Etter hvert gikk luften ut av tromsølaget og hjemmelaget kunne kontrollere inn de tre velsmakende poengene.

– Vi snakket i pausen om at de kom til å trykke til i de første ti-femten minuttene og at vi måtte stå imot. Det klarte vi og fikk kampen etter hvert inn i vårt spor i løpet av andre omgang. Men det blir ikke noen fin kamp, det ble en krigerkamp. Men vi tar poengene og da er vi fornøyde, mener Robertsen.

– Har vært tøft

Melbo har så langt i år slitt voldsomt med skader. Men dagens seier gjør at de passerer Skarp og Grei på tabellen til en niendeplass på tabellen der Sortland fremdeles ligger på 14. plass med null poeng.

– Hvordan er stemninga i spillergruppa?

– Det har vært tøft, lite folk på trening og vi har måttet fylle på med folk som ikke pleier å trene med oss til vanlig. Vi har klart å samle oss i dag og er veldig fornøyde etter et bra resultat mot et bra lag.

– Fire poeng på de to seneste to kampene, hvordan bygger dere videre på dette?

– Vi må prøve å holde oss skadefrie, det er pri én. Så må vi fortsette å legge ned 100 prosent i alt. Det er ikke tvil om hva vi må gjøre for å vinne kamper, og det er å kjempe, sier en tilfreds Robertsen.

Neste utfordring for MIL er borte mot Skjervøy førstkommende lørdag.