Ideen til festen, kom under kampene i semifinalen mellom Liverpool og Roma.

– Vi så semifinalene i kantina til Bulldozer Maskinlag en gjeng på rundt tjue stykker. Vi planla egentlig å samles for finalen der også, men så oppdaget vi at det fort kunne bli litt fullt, forklarer Kurt Jarle Johnsen, som er en av initiativtakerne bak finalefesten.

Han tok så kontakt med Kulturfabrikken og fikk raskt en avtale om leie av Blåboksen. Nå blir det rigget til finalefest der lørdag kveld.

– Vi har plass til rundt 200 mennesker og på facebook-arrangementet, er det allerede meldt på 120 og 160 er interessert. Så dette tror jeg kan bli veldig bra, sier han.

På grunn av leiepris og rettighetspris for å sende finalen, vil de som vil være med på feste være nødt til å betale inngangsbillett via vipps eller forhåndsbetaling for å være med på festen i Blåboksen.

– Vi skulle gjerne arrangert dette gratis, men det er ikke mulig å gjennomføre. Dermed blir det slik. Jeg tror ikke det blir noen hindring for folk, sier

Med seg på arrangementssida har han Trine Berthelsen, Morten Johnsen og Ørjan Nilsen.

– Naturlig

Da vi spør om hvorfor de ble Liverpool-fans, er svaret ganske synonymt for alle tre:

– Vi vokste opp på 70-tallet alle mann. Da var Liverpool best og hadde noen fantastiske spillere, som Dalglish for eksempel. Det var på mange måter helt naturlig å bli Liverpool-fan, sier Trine Berthelsen.

Hva er så bra med å like de røde da?

– Det er jo en helt spesiell kultur. Uansett hvor du drar i Norge, blir du aldri alene lenge om du drar på Liverpool-kamp. Samholdet og kulturen er helt fantastisk, sier Morten Johnsen, og fortsetter:

– Det samme opplever jeg når jeg er i England på kamp. Det er et veldig inkluderende miljø. Og så er det stort å oppleve den kulturen og stemningen på kamp. Noe av det vil vi prøve å gjenskape i Blåboksen på lørdag.

Tror på seier

2005 var året Liverpool vant Champions League sist. Den gang lå laget under 3-0 mot Milan til pause, utlignet til 3-3 i andre omgang og vant til slutt på straffesparkkonkurranse. En vanvittig fotballkamp.

– Jeg håper det ikke blir så spennende i år. Det har jeg ikke helse til, ler Kurt Jarle og kommer med dagens stalltips foran finalen.

– Liverpool vinner 3-1. Så gjenstår det å se da, om han får rett.