– Vi jobber på spreng for å kunne åpne på lørdag, sier daglig leder Hos den Glade Kokk, Yusuf Deniz til VOL.

Hovedintensjonen med Lekeland, ifølge Deniz, har hele tiden har vært å gi et nytt tilbud til barnefamilier på og rundt Stokmarknes.  I forrige uke fikk han omsider lekeparken i hus. Monteringen nærmer seg nå slutten.

– Utstyret kom i en 20-fots container. Vi har fått alt i løse deler og måtte sette det sammen fra grunnen av. Det har vært mye arbeid, men nå nærmer vi oss slutten, sier han.

Slik ser Lekeland ut torsdag formiddag, et par dager før den angivelige åpningen. Foto: Vidar Eliassen

85 kvadrat

Lekeland består av en lekepark på 85 kvadrat bestående av blant annet tre sklier, tunell, disser, baller og karusell. I tillegg har han allerede ferdig montert en miniutgave av Lekeland innerst i selve kafeen, som er myntet på de minste barna, fra ett til tre år. Tilbakemeldingene har allerede vært positive.

– Flere har vært svært positive til dette, noe jeg synes er veldig hyggelig. Det er til og med noen som har spurt om de kan reservere i forbindelse med barnebursdag, sier han.

Tenker sikkerhet

Men det er altså den største av de to lekeparkene som er hovedattraksjonen, der målgruppen er barn mellom tre og 10 år. Konseptet med Lekeland er slett ikke nytt i Vesterålen. Tidligere har det vært ett på Myre, og snart kommer det Lekeland på Skibsgården i Sortland. Målet til Deniz, er at personer både fra flere kommuner i Vesterålen etter hvert tar turen innom Lekeland.

– I Vesterålen er mitt konsept unikt ved at foreldrene kan spise i kafeen samtidig som ungene leker rett ved siden av. De kan i praksis sitte og følge med. Jeg håper at det kommer folk både fra Sortland og Øksnes hit også, sier han.

I utgangspunktet er det plass til 20 i barn i selve hovedrommet. Med tanke på sikkerhet har Deniz bestemt å redusere antallet som er inne samtidig, til 15.

– Jeg tar ingen sjanser. 15 barn er mer enn nok i gangen. Vi har vakter som kommer til å følge med på at alt går riktig for seg. I tillegg har vi montert opp overvåkningskamera for å få full oversikt, sier han.

Lekelands hovedavdeling, er myntet på barn i alderen 3-10 år. Foto: Vidar Eliassen

Tvilte

Selv om Deniz har hatt en klar ide om at Lekeland er et lurt konsept å satse på, har han likevel vært i tvil om han skulle tørre å gå for det.

– Jeg har lenge ment at det er på tide at Stokmarknes får Lekeland og jeg er faktisk overrasket over at ingen har startet opp noe lignende tidligere. Samtidig har jeg også vært i tvil om at dette er veien å gå, men jeg har omsider landet på at jeg tror at folk vil ta det godt imot. Dersom du skal få ting til, er du nødt til å satse, smiler Yusuf Deniz.

Skulle det vise seg at Deniz og arbeidsgjengen hans ikke rekker å bli ferdig med monteringen av Lekeland til lørdag, lover han at folk ikke må vente særlig lenge før det er klappet og klart.

– At vi åpner lørdag er nitti prosent sikkert, men går ikke det, blir vi alle fall ferdig til søndag, slår Yusuf Deniz fast.