VG + og VOL har snakket med to av dem for å høre hvordan livet har vært i etterkant av realityserien.

Da TV-seerne møtte Ina Therese Johansen første gang, var hun 19 år, bodde på Sortland og hadde ett barn sammen med samboeren sin, Daniel. Hun var også førsteårslærling i frisørfaget.

I dag jobber Ina Therese Johansen som frisør på Sortland. Foto: Marius Birkeland

Hektisk hverdag

I dag ser livet annerledes ut. Johansen har fått en sønn i tillegg til datteren som var med i serien. Hun er alene med begge to og bor fortsatt på Sortland. I november 2017 fikk hun svennebrev, og hun er dermed ferdigutdannet frisør og jobber på en salong som heter Salong 2000.

– Jeg har en veldig hektisk hverdag som mamma og det går i ett fra tidlig morgen til sene kvelden. Døgnet har ikke alltid nok timer, men jeg har det veldig bra ellers, sier Johansen til VOL.

Mye hjemmesitting

– Hva er den største utfordringen i livet ditt i dag?

– Den største utfordringen er å få ting til å gå opp, blant annet økonomi. Frisøryrket er ikke det best betalte yrket, så det kan være utfordrende innimellom med alt av klær og utstyr som barn trenger i løpet av alle årstidene, sier Johansen til VG+ og fortsetter:

– Det kan også være en utfordring at hver kveld etter at gullene er lagt, må jeg sitte hjemme. Det blir lite tid til venninner i hverdagen, da de fleste av dem har barn selv, så vi sitter alle litt «stuck» på hver vår plass om kveldene. Vi samles nå og da på jentekvelder når alle har mulighet, noe som er veldig koselig. Men jeg har også fantastiske unge spreke besteforeldre og oldeforeldre som er behjelpelig av og til, det er jeg svært takknemlig for, sier hun.

Uvant å se seg selv

Johansen synes det er artig å se se selv på tv etter så mange år.

– Det er artig, men uvant å se seg selv. Totalt sett synes jeg at det å være med på tv-serien var en positiv opplevelse, sier hun.

– Jeg vil anbefale unge mødre om å være med på tv-serien. Jeg har mange artige minner fra innspillingen. Samtidig er det mye nettmobbing der ute og som nok har blitt enda verre nå enn det var da jeg var med, sier hun til VOL.

Firebarnsmor

Silje Merethe Nilsen Johannessen fra Sortland, var med i sesong to av Unge Mødre, i 2013. På det tidspunktet var hun 20 år og tobarnsmor. Hun ble sammen med kjæresten sin Kristoffer da de begge var 14 år, og paret har holdt sammen siden den gang og har nå fire barn. Johannessen beskriver erfaring på skjermen som en spennende, men også litt flau opplevelse. Hun angrer ikke, og kunne lett gjort det igjen.

Sa først nei

Nilsen Johannessen forteller at det var noen venner av henne som meldte henne på realityserien i sin tid.

– Jeg sa først nei til å være med, men så ombestemte jeg meg. Innspillingen gikk veldig bra, men det kunne blitt litt mye når man måtte gjøre fire opptak av at jeg for eksempel gikk ut av en dør, noe som føltes litt uekte, sier hun til VOL.

I dag jobber Johannessen på sykehjem og har tidligere jobbet som personlig assistent. Hun forteller at hverdagen med fire barn er hektisk, men at det også er mye moro. Når ungene blir litt eldre har hun planer om å vise dem opptakene fra serien, slik at de kan se hvordan de hadde det den gang.

Silje Nilsen Johannessen og resten av familien. Foto: Privat

Forskjellige barn

– Hva er den største utfordringen med mammarollen i dag?

– Det må være at våre fire barn er helt forskjellige. Den ene fryktelig følsom, den andre en typisk leder, den tredje en skikkelig ramp og den fjerde litt for lur. Det å finne de riktige fremgangsmåtene for de forskjellige barna uten å gjøre forskjell, uten at noen skal føle seg oversett eller glemt, må være den største utfordringen. Eller den store kleshaugen som skal brettes. Sistnevnte kan være ganske uoverkommelig, sier Silje Merethe Nilsen Johannessen til VG+.

Tv-serien gjorde at Nilsen Johannessen ble attraktiv for reality-produsenter som ønsket å dra nytte av kjendisstatusen hennes. Hun har flere ganger takket nei til å delta i andre programmer.

– Jeg ble spurt om å være med i Ja vi elsker camping tre ganger, men takket nei. Det var uansett hyggelig å bli spurt, sier hun til VOL.

Sarah Hammadou, som er bosatt på Melbu, har også vært med i Unge Mødre, noe hun var i 2013. Det har ikke lyktes VOL å komme i kontakt med henne i sakens anledning.