– Det er en stor ære og en tillitserklæring. Høyre er det største partiet i Sortland og det er ikke mangel på gode kandidater, sier hun.

Flere som treffer på Marthe Hov Jacobsen torsdag, kommer med gratulasjoner. Men nominasjonen er formelt sett ikke bestemt ennå:

– Jeg har allerede fått mange hyggelige tilbakemeldinger fra folk. Det setter jeg jo pris på. Nå er det imidlertid opp til medlemmene i Høyre å velge under nominasjonsmøtet 11. juni, så får vi se, sier hun.

Kom inn i 2015

Hov Jacobsen forteller videre at hun er glad for at prosessen til valgkomiteen har vært såpass bred.

– De har gått ut i hele kommunen for å finne kandidater. Det er riktig måte å gjøre det på.

Hov Jacobsen er forholdsvis fersk i Høyre. Hun kom inn i kommunestyret i 2015. Hennes bror, Tor Hov Jacobsen, som gikk bort i 2013, var en sentral brikke i Høyre før sin bortgang og hennes far, Hans Jørgen Jacobsen, har også vært en sentral brikke i Høyre over flere år.

– Muligheter

Hov Jacobsen har fokus på muligheter når hun tenker på fremtida.

– Dette er en kjempefin mulighet for meg. Og jeg tror også framtidsmulighetene er store for Sortland, sier hun før hun avslutter:

– Det er så mange gode initiativ i Sortland. Det skjer så mye positivt. Så jeg tror det vil være uproblematisk å jobbe for hele Sortland, uavhengig av hvem som har stemt på meg.

Hov Jacobsen jobber til daglig i Trollfjord Bredbånd på Stokmarknes, men er bosatt i Sortland.

– Hyggelig dame

Også opposisjonen til Høyre synes å være fornøyd med valget til nominasjonskomiteen. Arbeiderpartiets ordfører, Tove Mette Bjørkmo, har følgende kommentar til valget av Hov Jacobsen:

– Marthe er ei flott dame og flink politiker. Det vil bli spennende valgkamp i Sortland, slik det ofte har vært, sier hun.

Så gjenstår det å se om Hov Jacobsen blir kandidaten eller ikke. Det avgjøres altså på nominasjonsmøtet 11. juni.