På Eidet har nå Beate Ingebrigtsen og Co reist et helt nytt butikkbygg til mangfoldige millioner, for å kunne drive dagligvarebutikk for sine sambygdninger.

Det er tøft!

Og kanskje synes jeg det er spesielt tøft fordi dette er en bransje jeg kjenner godt. Det krever stort mot for ei slik satsning. Vi snakker ikke om en kjempe lukrativ bransje. Å drive nærdagligvarebutikk handler i stor grad om å få det til å gå rundt. Nok inntjening til de faste utgiftene. Minimering av svinn, perfeksjonering på bestilling av varer for å redusere kostnader

Konkurransen er stor. De store butikkene trekker folk fra distriktene med lave priser og større utvalg. Hver dag er en kamp om kundene.

Det Beate og co utviser er mot til å tørre å tro på sin bransje, men også mot til å tørre å tro på sine kunder. For en tillittserklæring det er til sin egen kundekrets!

”Eyyyy, dere! Vi bygger ny butikk i Bø! Vi får det til sammen!”

Det å tørre å satse er alfa og omega for videre eksistens i bygdene. Ikke kjenner jeg Bø kommune veldig godt, men jeg har merket meg en satsning til, som jeg synes er tøff. Magasinet Yderst kunne velge mellom å avslutte eller tørre å satse videre, og da velger de det siste. De går ut til folket og ber om hjelp, gjennom en spleisaksjon. Dette ligger det stort mot og tro bak, for å gjøre.

Og folket svarer; ja, selvsagt vil vi fortsatt ha Yderst. Magasinet lever videre, og kan servere lokal, og god kvalitets journalistikk. Hurra!

Vi trenger disse menneskene, som tør, våger, vil og gjennomfører. Men det er viktig å huske at disse også trenger oss, og når de tør å tro på oss, kan vi velge å tro på dem gjennom praktisk handling. Nemlig å  bruke de tjenestene de tilbyr.

God lokal helg!