Lørdag møter Sortland, som nå står med seks trake tap og en målforskjell på 5-33, Finnsnes på bortebane.

Vertene er et lag som kjenner Sortland godt og har hele tre tidligere Sortlandspillere på laget, inkludert Jonathan Barlow, Toms Mesz og Tomas Aloysous.

Jobbet med relasjoner

Sist søndag tapte Sortland 1-2 mot bunnlaget Korsvoll, i en kamp Sortland skapte en rekke målsjanser og lett kunne scoret både to og tre mål til. Voktor Pedersen forteller at Sortland blant annet har hatt søkelys på å jobbe sammen som et lag på trening den siste uka.

– Vi har arbeidet mye med hvordan vi fungerer kollektivt, hvordan vi skal presse og hvordan relasjonene mellom lagdelene fungerer, men det er komplekst og ikke noe som kan fikses med en gang, sier hun.

– Må vise hva som bor i dem

På spørsmål om det blir vanskeligere å motivere og løfte spillerne når det stadig blir tap, svarer hun:

– Vi har null poeng, noe som gjør at vi er i en krevende situasjon. Mot Korsvoll følte jeg at det var mye stang ut. I kampen mot Finnsnes må spillerne virkelig vise hva som bor i dem. De må gå i seg selv. Det finnes ingen mirakelkur for å snu dette, men det handler om innsats og holdning der spillerne må ofre seg, forklarer hun.

– Det nytter ikke å sette søkelys på system og formasjoner der vi er nå. Nå handler det om innsats og å få ting til, sier hun.

– Alt kan skje

Selv om Korsvoll ligger nest sist og i utgangspunktet er å regne som et av de svakere lagene i avdelingen, ser Sortland-treneren en gradvis fremgang hos laget sitt, men understreker at det vil ta tid å komme dit hun vil. Kampen mot Finnsnes tror hun blir tøff, men tror samtidig at Sortland har brukbare vinnersjanser.

– Ingen har forventninger. Vi må gjøre det vi kan. Ingenting er avgjort på forhånd. Finnsnes spillet uavgjort mot Grei (ligger fjerde sist på tabellen, red.anm) . Alt kan skje i kampen, sier hun.

Flere skader

Voktor Pedersen disponerer ikke en skadefri tropp og mangler flere spillere, inkludert Adrian Øye, Isak Svendsen og Håkon Eilertsen.

– En del spillere er ute fra forrige kamp. Men vi må ta utgangspunkt i de som er skadefri og gjøre så godt vi kan, slår hun fast.

– Mangler rutine

Jonathan Barlow har spilt for Sortland i flere sesonger og kjenner laget svært godt. Finnsnes-spilleren tror Sortland kommer til å heve seg etter hvert, men understreker at laget har hatt en del utfordringer denne sesongen.

– De har et ungt og urutinert lag. De mista treneren tidlig og vær gjennom mange endringer i løpet av kort tid. Å spille inn et nytt lag tar tid. Sortland er unge og sultne og har ingenting å tape, de må bare peise på fremover, så blir det nok bra, sier han.

Skal vinne

Men i lørdagens kamp har verken han eller lagkameratene tenkt å gi ved dørene.

– Vi skal vinne kampen.  Sesongen så langt har vært bra for vår del. Vi er solide bakover og vinner sjansestatistikken, men vi må begynne å sette ballen i mål og bli bedre offensivt, sier han.

Sortland ligger fortsatt nederst på tabellen i avdeling seks i tredjedivisjon med null poeng. Finnsnes, med sin vesterålsdelegasjon, ligger på en foreløpig syvendeplass og har en målforskjell på 13-6.