I lokalavisen har bedriftseieren på Børøya, som blant annet eier lokalene der Vesterålsklinikken tidligere holdt til, de siste ukene kunnet lese at rådmannen kun har funnet én aktør som vurderes aktuell for et mulig leieforhold. Nemlig Bernhard Wedding AS, som kommunen i dag leier lokaler av til legekontor og andre helsetjenester.

Kommunen:

– De fleste bruker bil uansett

Nilsen, som altså for relativt få år siden leide ut kontorer til leger og annet helsefaglig personell, forteller at han har fått spørsmål om hvorfor ikke han leverte tilbud da kommunen før jul annonserte sitt behov.

– Dette kravet om 1000 meters radius fra rådhuset har ikke kommet fram så langt, og jeg mener folk har rett til å vite om det. Jeg har snakket med rådmannen, og han begrunner det med ønske om sentrumsnærhet, sier Nilsen.

Dette argumentet kjøper ikke Helseservice-gründeren.

– Jeg har bodd i nærheten av legekontoret på Stokmarknes i mange år, og de aller fleste bruker bil for å komme seg til legekontoret. Det er heller mangel på parkeringsplasser som er problemet, mener han.

Lokalene på Børøya er ifølge Gule sider 2,1 kilometers kjøring fra Hadsel rådhus.

Vurderer å melde seg på

Nilsen forteller han var indisponert da konkurransen ble lansert i november, men vurderer nå å ta opp kampen om kontrakten. Politikerne har, etter anbefaling fra rådmannen, så langt vært positive til utredning av nybygg til 50 millioner kroner.

Én årsak er at leieprisen Bernhard Wedding AS har skissert, etter en eventuell renovering i Markedsgata 21 for å møte kommunens behov, er 2,3 millioner kroner i året. Mer enn en dobling av det kommunen betaler i dag.

Håkon Nilsen mener på sin side at han, dersom radiuskravet mildnes, kan oppfylle alle kommunens behov til plass og fasiliteter for en langt billigere penge.

– Det skal ikke være noe problem å kunne tilby under halvparten av 2,3 millioner kroner. Jeg vurderer å levere et enkelt tilbud til kommunen, så får de avgjøre hva de velger å gjøre med det, sier han.