Lørdag 9. juni har daglig leder Jonas Sørensen i KR Transport planene klare. Han og selskapet har leid hele havna for å markere tiårsjubileum, samt feire den stadig økende aktiviteten i området. Selskapet ble i sin tid startet av Kenneth Karlsen og Jens Olav Rønning. Sistnevnte trakk seg etter hvert ut, og inn kom Jonas Sørensen som ny daglig leder.

Omsetningen har vokst jevnt etter oppstarten, men det var et slag for bedriften da selskapet mistet kjøring for Postnord etter at avtalen deres med Ringnes ble terminert.

– Så fikk jeg høre rykter om at Skretting hadde planer om å flytte transport til havna. Vi fikk et møte med tilrettelegger Kuehne Nagel. Vi fikk kontrakt, og hadde tre uker på oss til å skaffe et kjøretøy til, sier Jonas Sørensen.

Pakkevis: Lærling Joakim Aleksander Andreassen bidrar til at rundt 7500 kolli sendes gjennom Stokmarknes og Postnords terminal hver eneste uke. Og det er grunnlag for mye mer.

Fin utvikling

Sommeren 2018 er det fem svært travle ansatte i KR Transport, samt to lærlinger. Selskapet kjører til Narvik med konteinere for Postnord syv dager i uken. Bilene deres kjører også større varepartier i hele Lofoten og Vesterålen.

– Nye kunder som er knyttet til rederiet NCL sin båtrute fra Rotterdam til Stokmarknes er blant annet Biomar og Vesteraalens. Nå håper vi at flere velger å benytte båtruta, sier Jonas Sørensen. Skretting er den klart største kunden.

Sørensen mener ruta fra Rotterdam til Stokmarknes er unik.

– Blant annet fordi det er omlastingsterminal i Rotterdam fra USA og Kina. Det gjør at potensialet til Vesterålen og Lofoten er veldig stort. Jeg mener det er verdt for veldig mange å merke seg utviklingen for regionen, og for havna, sier han.

Blant annet derfor er det altså stor feiring på gang. Det skjer lørdag om to uker. Da blir det mulighet til å få lov til å kjøre vogntog og semitrailer på lukket område. Man kan få prøve seg i hullaster og med gravemaskin, dersom man er over 16 år.

– Det blir leker og konkurranser, og fine premier, lover Sørensen.

Stor dame: Rita heter dette containerskipet, som eies av rederiet NCL i Haugesund. Det er stadig er innom Stokmarknes. En av de viktige samarbeidspartnerne i havna er logistikkselskapet Kuhne Nagel. Det er grunnlagt i 1890 i Tyskland, og er blant verdens største privateiede transport- og logistikkaktører. Rundt 76.000 ansatte. 350 av disse jobber på ni ulike steder i Norge.

Må bli flinkere til å rekruttere

Sørensen er opptatt av rekruttering til bransjen, og har blant andre fått med seg Norges Lastebileier-Forbund, Hadsel videregående skole, samt leverandører og samarbeidspartnere på festen.

– Det blir garantert folksomt, sier Jonas Sørensen.

Han er opptatt av at det nå må utdannes flere yrkessjåfører, og gleder seg til å promotere både yrke og selskap.