Skatt nord tapte først i tingretten. Så anket de saken til lagmannsretten. Nå har Skatt nord trukket anken og inngått forlik med Milano Pizzarestaurant på Sortland.

Det er advokat Tor Kaspersen i Ernst & Young som har vært prosessfullmektig for pizzarestauranten i Sortland sentrum.

– Skatt nord gjennomførte i 2013 bokettersyn i Milano Pizzarestaurant ANS. I etterkant av bokettersynet ble det fattet vedtak om endring av både ligning og grunnlag for fastsettelse og innbetaling av merverdiavgift. Milano Pizzarestaurant ANS stevnet staten ved Skatt nord med krav om at skattekontorets vedtak vedrørende skjønnsmessige fastsettelser for skatt og merverdiavgift ble opphevet. Milano Pizzarestaurant ANS fikk fullt medhold i Vesterålen tingrett og vant saken, skriver advokat Tor Kaspersen i Ernst & Young i en e-post til Vesterålen Online.

Etter frikjennelsen i tingretten anket Skatt nord saken til Hålogaland lagmannsrett. Etter forpostfektning mellom partene i forkant av ankeforhandlingen til lagmannsretten, har Skatt nord og Milano Pizzarestaurant ANS inngått forlik.

– Staten, som tapte saken i tingretten, har på bakgrunn av inngått forlik trukket anken til lagmannsretten, sier advokat Tor Kaspersen i Ernst & Young til VOL.

Skatt nord med flere tap

Kravet mot pizzarestauranten var i utgangspunktet et relativt stort skattekrav for ubetalt merverdiavgift. Skatt nord har etter hvert tapt flere lignende saker i Vesterålen tingrett.

Da saken var oppe i tingretten mente pizzarestaurantens prosessfullmektig at det var urealistisk å beregne at brutto fortjeneste på 68 prosent, av de økte inntektene som staten ved Skatt nord mente, var rimelig. Etter en samlet vurdering kom tingretten til at en så høy sats åpenbart framsto som urimelig, kan man lese av dommen i Vesterålen tingrett.

Ingen taushetsklausul

På tross av at det i forliket med Skatt nord ikke foreligger noen taushetsklausul, har advokaten i samtaler med klienten besluttet at de ikke ønsker å kommentere innholdet i forliket nærmere overfor Vesterålen Online.

Det er dermed ikke mulig å tolke forliket som pizzarestauranten har inngått med Skatt nord. De kan være at restauranten, selv om den ble frifunnet i tingretten, har kommet på andre tanker knyttet til skattemyndighetenes anke til lagmannsretten.

Konkurranseutsatt informasjon

– At vi ikke ønsker å gå mer i detalj, er ikke mer mystisk enn at Milano Pizzarestaurant ANS er et ansvarlig selskap og at ligningen for selskapet derfor tilsvarer deltakernes personlige ligning og inntektsforhold. Eksterne parters kjennskap til selskapets skatte- og avgiftsmessige forhold vil kunne svekke selskapets konkurranseevne. Selskapet og deltakerne ønsker derfor av naturlige årsaker ikke oppmerksomhet verken rundt egen ligning eller selskapets ligning, sier advokat Tor Kaspersen i Ernst & Young i en kommentar til VOL.