– Vi spiller rundt Finnsnes til tider, sier Voktor Pedersen til VOL etter kampen.

Hun presisesrer at Sortland har ballen mest i andre omgang og dominerer banespillet i stor grad.

– Problemet vårt er at vi sliter med å komme til sjanser. Vi lå lavt i dag og kjørte flere kontringer enn vanlig. Det var en god kamp fra vår side, sier Voktor Pedersen.

For seine

Selv om det var mye positivt å se for Voktor Pedersen, har Sortland særlige utfordringer på et par områder. Dette kom ifølge treneren særlig til syne da Finnsnes scoret.

– Vi var ikke raske og presise nok på andreballene. Det nytter ikke å slappe av, ikke en gang i ett sekund for lenge, for da taper du andreballen. Der er vi ikke gode nok, slår Voktor Pedersen fast.

Hun understreker at det ikke var det fotballtekniske som var det viktigste mot Finnsnes.

– I dag handler det mest om holdninger og ønske om å vinne duellene. Det må vi bli bedre på og er noe vi skal ha søkelys på i uken som kommer, sier hun.

Hjelper lite

Sortlands midtbanemotor,Marius Jørgensen, er enig i at han og lagkameratene gjennomførte en bra kamp.

– Tendensen i de siste kampene har vært litt sånn at vi slipper inn for lette mål og er for dårlig i begge endene av banen. Vi gjør mye positivt med ball, men det hjelper lite når vi ikke tar poeng, sier han.

Jørgensen er ikke tvil om hva Sortland må bli bedre til dersom de skal begynne å plukke poeng.

– Mye handler om det mentale, og så må flere ta ansvar, slår Marius Jørgensen fast.

Alene i bunn

Etter tapet mot Finnsnes ligger Sortland fortsatt nederst på tabellen med null poeng. Det er fem poeng opp til lag nummer 11, Grei, mens Korsvoll og Melbo ligger på plassene over det igjen med sju poeng. Øverst troner Junkeren som har 13 poeng. Neste kamp for Sortland finner sted hjemme mot Senja i Blåbyhallen neste helg.