– Sist jeg var her, så stod vi ute foran idrettshallen, og da var været så dårlig at folk gikk rett forbi og inn i hallen. Det er veldig mye bedre å være innendørs her i Norlandiahallen, sier bilselger Petter Knudsen. Han hadde tatt turen fra Sortland for å lokke andværingene til å kjøpe Volkswagen. Mekaniker-kollega Alf Johansen, som for anledningen hadde byttet beite til bilselger, er enig.

Petter Knudsen og Alf Johansen hadde tatt turen til Lionsmessen for å selge Volkswagen. Foto: Tony Gulla Sivertsen

– Det er en veldig bra messe, godt arrangert og genialt å få alle inn i varmen. Det tror jeg gjør messen attraktiv både for oss som kommer hit og publikum, sier han. Johansen tror også at kundene synes det er bedre å kunne rusle rundt å se på biler på en slik messe enn å oppsøke en bilbutikk.

- Tror kanskje de føler litt mindre kjøpepress her, sier han. De har selvfølgelig med seg bestselgeren i Vesterålen, VW Tiguan.

For første gang ble Lionsmessen i år arrangert i Norlandiahallen, og alle utstillerne, og bil og caravan-forhandlerne, fikk plass innendørs. Foto: Tony Gulla Sivertsen

– Dieselbiler selger fortsatt godt her i distriktet, men vi har også med oss andre alternativer, og holder på å regne på et pristilbud til en kunde på en eGolf nå, sier han.

Preben Olsen og Liss Nilsen fra Andøy Sport hadde tatt med seg butikken til Norlandiahallen denne helga. Foto: Tony Gulla Sivertsen

Også Preben Olsen hos Andøy Sport trives på årets Lionsmesse.

– Det er helt suverent her. Norlandiahallen er som laget for slike arrangement, mener han, mens han betjener kunder sammen med kollega Liss Nilsen.

Kolbjørn Blix og Odd Roger Enoksen fra Andøya Space Center var på plass. - Det er første gang vi deltar og viser frem hva vi holder på med og hvilke planer vi har fremover. Jeg synes Lions har laget en flott messe, sier Enoksen. Foto: Tony Gulla Sivertsen

Årets Lionsmesse er den 42. i rekken, og det er de to klubbene Andenes Lions Club og Andøy Lions Club som arrangerer. Inntektene går til humanitært arbeid, både lokalt, regionalt og nasjonalt.

Åge Jacobsen fikk årets Lions-pris. Foto: Tony Gulla Sivertsen

Lionsprisen

Søndag ettermiddag ble årets Lionspris delt ut. Den gikk i år til Åge Jacobsen på Bleik.

«Kandidaten er et ja-menneske som hele tiden har vist et stort engasjement i de organisasjoner vedkommende har representert» het det i begrunnelsen fra Lions.

Jacobsen vant prisen for arbeidsinnsats og dedikasjon. Jacobsen har vært særs involvert i Bleik Vel, golfklubben og Høken. I tillegg har han vært engasjert i Bleik Montessori-skole.