Styret i Sortland hotell har gitt grønt lys til forprosjektering for utvidelse av Sortland hotell - med opp mot 60 rom, og konferanselokaler.

Ser ikke marked

Det betyr ikke at de har byggeplaner, sier daglig leder Harald Mical Jakobsen.

– Vi har starta på forprosjektering, uten å love at noe vil bygges. Når vi har fått godkjent det, har vi forprosjektet godkjent for tre år. Om vi vil bygge senere, er vi da allerede ferdig med den biten, sier han.

Ifølge Jakobsen mener de ikke det er naturlig å bygge nå.

– Vi må se om det er marked for det. Vi ser ikke noe marked nå, men det kan komme. Den dagen vi føler det er marked, så er alt klart til å trykke på en knapp. Da kan vi gå rett til prosjektet, forklarer han.

Utsatt hotellorientering

På sakslista til torsdagens formannskapsmøte står det «Orientering om hotellplaner». Det gjelder ikke forprosjektering på Sortland hotell, men derimot hotellplanene ved Kulturfabrikken, ifølge ordfører Tove Mette Bjørkmo.

Hun kan orientere om at saken er utsatt til neste møte, i juni. Dette bekrefter daglig leder Ingebjørg Glad Pedersen i Kulturfabrikken Eiendom.

– Orienteringa er utsatt, fordi vi vil ha ting mer avklart til neste møte. Prosessen går sin gang, sier Pedersen.

Det er også det eneste hun ønsker å si om hvordan det går med planene.

– Ut fra erfaringa med dette, vil vi ikke si noe særlig før ting er helt på plass. Det tar litt tid. Jeg skjønner at dere spør, men jeg ber om forståelse for at vi ikke vil informere ut før vi er litt videre. Det skal vi være til neste møte, sier hun.

I forhandlinger

Når det gjelder den mye omtalte Blå diamant, er Johnsen eiendom i samtaler med flere interessenter, forteller de. Da VOL snakka med dem tidligere i vår, sa de at de ville bli ferdige med forhandlinger med en av interessentene i løpet av april.

– Vi holder på med neste interessent. Vi har 3-4 vi skal gjennom. De første er på ingen måte ute av bildet, vi har fått et tilbud, men vi vil jobbe med flere for å se hva som passer best for Vesterålen. Det er pluss og minus ved alt, så det er om å gjøre å vurdere hvilken av interessentene som passer best, sier daglig leder Jan-Eirik Johnsen i selskapet.

– Interessen er veldig god. Det er det vi kan gå ut med.