– Vi gikk tur i dag, jeg og kona. Det første vi ser, er treverket som ligger rett ved veien. Det ser ut som rester fra et gjerde, eller er en veranda eller noe slikt. Det må ha skjedd en av de siste dagene, at noen har bikka vekk noe treverk fra bilen. For det ligger helt i veikanten, og da jeg kjørte forbi for to-tre dager siden, var det ikke der, sier Iversen.

I nærheten av treverket som var kastet, så de to bildekk, som trolig har ligget der en stund. De gikk bort til dekkene, og så da langt mer søppel ligge nedover skråningen. Det er neppe én bil som har dumpa alt på en gang, tror Iversen.

– Jeg tror dette er dumpa over en lengre periode. Det er nok flere som har dumpa søppel der. Da vi kom opp på brua over Kjerringneselva, så vi to nye søppelsekker, som var åpna. De så vi ikke fra parkeringsplassen. Posene er flerra opp, sier Iversen.

Treverket lå rett ved siden av veien, og må ha blitt dumpa i løpet av de siste dagene. Foto: Arne Emil Iversen

Lagt ut på Facebook

Provosert over funnet, la han ut flere bilder av søpla på en Sigerfjord-gruppe på Facebook.

– Det som er lagt ut i sosiale medier, er bare noe av det vi fant. Det var alt mulig. Et gammelt pennal med gradskive, penner og blyanter… Men vi fant ikke navn på noen av tingene som lå der. Vi så etter navn på både pennalet, klærne, og støvlene. Støvlene vurderte jeg nesten å ta med meg, det var gode, solide støvler, sier Iversen.

Bildene av søpla har vakt sterke reaksjoner på Facebook. Også Iversen er provosert over forsøplinga.

– Jeg har ikke peiling på åssen folk kan tenke sånn. Dette er rett og slett tankeløshet, sier han.

Vil rydde opp

Iversen påpeker at en del av søppelet kunne blitt kasta i vanlig husholdningssøppel, en del av det kunne vært gitt til Fretex eller lignende og mye ville være gratis å levere hos Reno Vest.

Nå håper han at søpla blir rydda opp.

– Jeg tror ikke de som har kasta, kommer og henter det. Jeg skal ta en telefon til kommunen på mandag, og høre om de kan hente det hvis det ryddes sammen. Lasset er ikke større enn at du får det på en henger. Om det blir liggende, er det fare for at noen vil se det som et søppeldeponi, og kaste mer der, sier han. Iversen er i verste fall villig til å kaste søpla selv. Alt for å holde nærområdet reint.

Disse bildekkene var blant søpla som var dumpa. Foto: Arne Emil Iversen

– Ikke mista

Uansett hvem som har kastet det, er Iversen overbevist om at søppelet er kasta, ikke bare har falt av for eksempel en henger.

– Dette ligger spredt utover et større område, sier han.

Han tror heller ikke det er kasta av tilfeldig forbipasserende.

– Jeg tror ikke det er kasta av folk som kjører langs riksvei 85. Dette er før du kommer dit, ved enden av Langbakkveien. Det må være noen som enten har kjørt opp eller ned veien, som har kasta søppelet, sier han.

Både klær, støvler og verktøy ble kasta. Foto: Arne Emil Iversen

Hvis søppelet ikke ryddes opp, kan det dras utover av vind og vær, frykter han. Blant søpla fant han og kona blant annet bilderammer med glass. Dette kan også være farlig for dyr og mennesker.

– Jeg spekulerer ikke på hvem det er sitt, vil bare vise fram at det ligger der. Sånn vil vi ikke ha det. Vi har vært flinke i Sigerfjorden, mange har gjort sitt for å plukke søppel. Vi vil ha en rein bygd. Det er en positiv trend i bygda nå, og en optimisme etter den store 17. mai-feiringa. Da er det trist med slikt som dette, sier han.