– Selvsagt skal jeg nedover, og jeg vet hva jeg har i vente. Jeg opplevde det samme 15. november 2016 da avgjørelsen falt. Samtidig så er jo ting litt annerledes nå, sier Flobergseter, som har hatt en lang reise de siste to årene.

– Jeg takler nederlaget bedre nå enn i 2016. Da var jeg fysisk uvel under behandlingen og måtte ut flere ganger, selv om jeg visste hvilken vei det bar på forhånd, sier hun. Foreløpig har hun ikke bestemt opplegget for dagen.

– Det er flere medlemmer av BAF som har sagt de gjerne vil stille opp på galleriet i Stortinget for å vise sin støtte. Det setter vi selvfølgelig stor pris på. Styret i BAF vil være til stede både på galleriet og i Vandrehallen på Stortinget. Vi har noen møteavtaler med folk på Stortinget i forkant, forklarer hun, uten at hun ønsker å gå inn på hvem de skal møte.

– Det er kun Venstre som har falt av lasset av våre støttespillere. Vi har fortsatt Senterpartiet, SV, Kristelig Folkeparti, Rødt og MDG å støtte oss på, forklarer hun. Flobergseter oppfordrer alle som har lyst til å være sammen med BAF denne dagen om å ta seg en tur.

Har ikke gitt opp

– Vi har ikke gitt opp, men vi kan ikke si så mye mer om hva vi gjør videre. Det er en del brikker som må på plass først. Det jeg sa til Andøyposten om å kjempe så lenge det er pust i meg står fast, lover hun. Denne saken har mange dimensjoner i seg. Det er ikke bare en forsvarssak eller en Andøysak eller en nordnorsk sak.

– Det er måten dette er gjort på som er det mest problematiske. Vi føler at det er noe som ligger til grunn som ikke kommer fram. De ansatte vet fortsatt ikke hvorfor de må flytte. Dette er ikke militærfaglig forankret. Selv om noen prøver å si det, påpeker hun. Hun legger til at behandlingen av de to representantsskapsforslagene fra henholdsvis Sp og Ap må overværes under Stortingets strenge regler.

– Vi kan ikke gjøre noe. Vi må være stille og rolig og vise respekt. Likevel er det viktig at BAF er til stede. Det er verken lov å ha T-skjorte med logo eller å ha med seg noe som kan gi skinn av å være en demonstrasjon. Vårt poeng er å vise at vi fortsatt er med, og at vi ikke har gitt oss, sier hun.

Ingen mening om fremtiden

– Ordfører Jonni Solsvik hadde en pressekonferanse der han oppfordret til realitetsorientering og ønsket å ha de 30.000 menneskene på BAF til å være med og bidra til fremtidstro for Andøysamfunnet. Hva sier du som leder av BAF til dette?

– Det politiske i kommunen har sin rolle og sitt ansvar, og må forholde seg til det som skjer politisk. Vi er en folkelig gruppe som har vår posisjon i dette og står adskillig friere i så måte. Det trenger ikke å være uforenelig at vi jobber videre med saken fra vårt ståsted, avslutter hun.