Løpet ble arrangert i Oslo lørdag.

– Jeg er fornøyd med at jeg gjorde det fem minutter bedre enn i fjor, sier Stian Andreassen til VOL.

Han deltok for tredje gang og ble klokket inn på en time og 35 minutter i løpet som ble arrangert ved Tryvann i Oslo. Da VOL pratet med ham etter løpet, var ikke den offisielle resultatlista klar. Men Andreassen regner med at det blir noen plasser lenger opp enn 359-plassen han endte på i 2017.

Påvirket av varmen

Selv om han gjorde et godt løp, er det likevel en faktor som Andreassen trekker frem som svært utfordrende under årets Tough Viking, nemlig varmen.

– Det var krevende å gjennomføre løpet i  så sterk varme. Jeg ble noe redusert av det og hadde nok gjort det enda bedre dersom det var noe kjøligere, sier han.

Da VOL skrev om deltakelsen til de tre tøffingene fredag, nevnte Andreassen at det siste hinderet før målpassering besto av å springe gjennom et bur der man får 10.000 volt gjennom kroppen. Når vi spør hvordan en slik elektrisk opplevelse var, svarer hardhausen.

– Jeg kjente det godt, for å si det sånn. Det er ikke akkurat behagelig. Jeg fikk fem kraftige støt mens jeg spurtet gjennom. Men det er viktig å presisere at alle som gjennomfører det hinderet er gjennombløte før de springer gjennom, sier han.

Ventet flere deltakere

Det skal ha vært et sted mellom 1.400 og 1.500 deltakere som deltok på årets utgave av Tough Viking. Det er et par hundre færre enn i fjor. Andreassen tror det blant annet har med varmen å gjøre.

– Jeg ser ikke bort fra at det har en sammenheng. Å springe hinderløp i en slik varme er ekstra krevende, og så var det sikkert flere som ville gjøre andre ting i finværet. I forkant av konkurransen var det dessuten ventet at deltakertallet skulle bli en god del høyere, sier han.

– Deilig å være skadefri

Kim Gøran-Dreyer deltok på Tough Viking for første gang, i klassen 30-34 år. Han skulle egentlig være med på konkurransen Toughest for noen år siden, men knakk foten. To år senere meldte han seg på igjen, men knakk da den andre foten. Han syntes det var tilfredsstillende å endelig kunne stille til start på et hinderløp.

– Det var deilig at jeg endelig var skadefri slik at jeg kunne delta. Løpet var tøft, men jeg synes det gikk bra og er fornøyd med gjennomføringen, sier han.

Når det gjelder strømhinderet på slutten, synes også Dreyer, i likhet med Stian Andreassen, at det var en spesiell opplevelse.

– Jeg kjente det selvsagt veldig godt. Det var nesten som om kroppen låste seg, sier han.

Deltar på flere konkurranser

Dreyer er allerede klar for en ny hard, hinderløype-konkurranse, nemlig Toughest. Den finner sted i september og er den samme konkurransen som de nevnte skadene forhindret ham frå å være med på tidligere.

– Det ser jeg frem til. Deltakelsen i dag var veldig motiverende. Så lenge jeg holder meg skadefri og ikke knekker flere føtter, skal jeg delta på flere hinderløp, sier han.

–  Kan øke treningsgleden

Treningsentusiasten oppfordrer flere til å melde seg på både Tough Viking, Toughest og andre hinderløypekonkurranser. Han mener at mange kan ha både glede og nytte av det, selv om man ikke er topptrent.

– Noe av det mest fascinerende med å springe i dag, var å se variasjonen av ulike typer. Det var personer i alle fasonger. Deltakelse i et slikt løp kan også være med bidra til at man pusher sine fysiske og psykiske grenser. Du får testet ut hva du er kapabel til, og ikke minst hvor tøff du er mentalt. Jeg tror også at å være med på for eksempel Tough Viking kan få fart på treningsgleden, slår Kim-Gøran Dreyer fast.