Ambisjoner: – HIL skal ligge i toppen av divisjonen. I dag ble imidlertid Melbo for sterke, sa trener Bjørn Ludvigsen etter kampen. Foto: Knut Ivar Aarstein

– Vi har ambisjoner om å fortsatt kjempe i toppen av tabellen, sa en skuffet HIL-trener Bjørn Ludvigsen etter at laget hans tapte 3-0 borte mot Melbo.

Harstad møtte på Havfisk stadion som serieleder før kampen. Da hadde laget blant annet gjennom tre strake seiere krøpet helt til topps på tabellen. Melbo hadde på sin side vært både langt nede og høyt oppe etter fæle tap mot Finnsnes og Senja, og sterke prestasjoner mot Korsvoll, Skarp og Frigg.

– Dette ble en kamp hvor første målet vinner. Melbo fikk det første målet, og da vi måtte presse høyere for å utligne, ga det dem muligheter som de utnyttet, konkluderte Ludvigsen etter kampen.

– Vi må tåle å tape en kamp iblant. Melbo viste god innsats og gode ferdigheter mot oss i dag, sa HIL-treneren.

Melbotrener Thomas Rønning har vært under stort press etter at laget hans har måttet slite med mange skader og få poeng. – Det er utrolig gøy å lykkes i dag. Tredjedivisjon holder et langt annet nivå enn fjorårets fjerdedivisjon. Nå gjelder det for oss å lære, og klare å gjenskape gode prestasjoner.

Fra VOLs side så det ut som lagene hadde hver sin omgang, og at MIL var heldige som slapp unna skåringer imot i første omgang.

– Jeg er ikke helt enig, og synes vi hadde relaivt god kontroll. I pausen snakket vi om at vi måtte unngå unødvendige frispark mot oss i andre omgang, sa Rønning etter kampen.

Målene kom etter hjørnespark tidlig i andre omgang, hvor MILs Nils-Arne Stikholmen stanget ballen i nettet etter dueller i feltet. Da var det gått rundt 20 minutter av omgangen. Karl-Christian Karlsen skåret vakkert etter et gjennomspill og en løpsduell tre minutter senere. Samme Karlsen lobbet like vakkert over målvakten til Harstad etter et perfekt innlegg få minutter før kampslutt. Adrian Pedersen var en hårsbredd fra å skåre enda et mål for hjemmelaget.

Dermed er MIL nummer åtte av de fjorten lagene, mens HIL i skrivende stund er nummer to på tabellen.