– Vi jobber opp mot et par potensielle grunneiere for å bygge en ny base, da det er uaktuelt å bli inne på lufthavnen. Vi ønsker å bygge utenfor gjerdet, men er foreløpig kun i dialog. Vi har ikke startet reelle forhandlinger, sier Mariann Hundstad, rådgiver i Luftambulansetjenesten HF, som drifter basen på Evenes på vegne av staten.

Dermed kan hun ikke si noe per i dag, om hvilke områder som er aktuelle.

– Vi ønsker samlokalisering med flyplassen, og at det skal bli så nærme som mulig. Vi håper å starte reelle forhandlinger relativt snart, sier Hundstad.

Om ett år må de være ute av bygget, inne på militært område, der de holder til i dag. Derfor er de parallelt på jakt etter midlertidige lokaler, der de kan drifte og huse pilotene mens bygging pågår. De har også noen mulige ideer her, men har heller ikke landet dette.

– Om alt går på skinner burde kanskje et nytt bygg kunne stå klart om ett år, men vi er avhengig av offentlig anskaffelse som tar tid. Om tomta som vi skal bygge på er helt klargjort for bygging, vil vi selvsagt også spare tid, men per nå er ingenting bestemt, sier Hundstad.

Hun legger til at det likevel ikke er noen tvil, om at både midlertidige lokaler og nytt bygg skal være på Evenes i framtida.