Melbo overrasket serieleder HIL og vant 3-0 etter å ha utspilt gjestene i 2. omgang. I samme runde knuste Senja Sortland 7-0, og Junkeren vant 4-3 over Skarp. Harstad måtte derfor se seg forbigått av begge de to lagene.

– Det er ikke tabellen jeg er mest opptatt av. Jeg er opptatt av prestasjonene våre. Vi var forberedt på en tøff kamp på en trang bane, og den delen av spillet taklet vi godt i første omgang. Vi kom til noen brukbare sjanser, men vi fikk ikke satt vårt eget spilt, sier HIL-trener Bjørn Ludvigsen.

– Det var noe urytmisk over spillet vårt hele kampen. Vi slet med pasningskvaliteten. Den delen av spillet var under pari. Vi går vårt første bortetap i år, og det tenker jeg er kjipt, legger han til.

Urytmisk

Harstad fikk nok en tøffere kamp på Havfisk stadion enn det de hadde forventet. Foran 200 tilskuere møtte de svart- og gulkledde et mer aggressivt og duellsterkt Melbo-lag.

– Melbo skåret på to dødballer og en kontring. Det er ofte slike ting som avgjør en fotballkamp. Det er også på dødballer og kontringer vi har skåret de fleste målene i år. Det er for så vidt greit, men vi klarer ikke få nok mål etter etablert spill. Det ble tydelig i dagens kamp. Vi klarer ikke å etablere nok trykk, og vi får ikke spilt vårt eget spill, sier Ludvigsen.

Nils-Arne Stikholmen sendte Melbo opp i ledelsen i kampens 65. minutt etter svakt forsvarsspill i boksen da Melbo hadde corner. Tre minutter etterpå økte Karl-Christian Karlsen ledelsen etter altfor enkel pasning gjennom HILs forsvarsfirer. Spissen scoret sitt andre for dagen senere, i kampens 84. minutt.

– Begge lagene hadde mange sjanser når det stod 0-0. Fram til scoringen var det en tett kamp med lite finspill og mange dueller. Dette var en kamp som lenge kunne bikke begge veier. Jeg mener vi lå brukbart an inn mot pause, men vi klarte ikke å videreføre det i andre omgang, sier HIL-treneren.

Presterte ikke

Selv om Melbo var klart bedre i andre omgang, er Ludvigsen forsiktig med å kritisere spillerne.

– Kanskje var vi ikke aggressive nok, men jeg vil heller si at Melbo virkelig viste at de var på hugget i dag. De fikk ny giv etter målet, noe de utnyttet godt. Vi hadde ikke noe mindre lyst på det første målet, men da de først skåret klarte vi ikke å svare godt nok. Jeg følte dette var en kamp hvor det laget som skåret det første målet ville ta seieren, sier Ludvigsen.

Selv om Harstad falt ned til tredjeplass, er det likevel kun ett poeng som skiller Harstad og serieleder Junkeren.

– Vi har hatt en grei åpning på sesong, spesielt på bortekampene. Vi ønsker å videreføre formen borte, og da er det synd for vi tapte for Melbo. Nå handler det om å vise at vi tåler et tap Vi må se oss i speilet og komme tilbake bedre neste helg, sier han.

Fakta

Melbo – Harstad 3-0 (0-0)

Havfisk stadion, lørdag, 2. divisjon avd. 6

Mål: 1-0 Nils-Arne Stikholmen (65), 2-0 Karl-Christian Karlsen (68), 3-0 Karl-Christian Karlsen (84)

Gult kort: Erlend Robertsen og Alesander Lockert Reinholdtsen, Melbo. Rafal Zabarowski, Harstad.

Harstad: Sulejman Sulejmanovic, David Helge Johansen, Thomas Knoph Isaksen, Gabriel Andersen (Emil Kajander, 58), Predrag Milakovic, Marchus Strømøy Kajander (Karl Henrik Støle Wittussen, 73), Kåre Harald Arntsen, Magnus Dischinton Kjelseth, Lauri Samuli Laitila, Nikica Kosutic, Rafal Zaborowski

Tilskuere: 200

Dommer: Michael Wikestad Pedersen, IF Kilkameratene