Daglig leder Kjell Olav Hove i selskapet sier til Vesterålen Online at han ikke kjenner til denne spesifikke saken, og kjenner ikke til at de har blitt kontaktet av legekontoret på Stokmarknes eller Fylkeslegen i Nordland.

Signerer ut når man er ferdig

– På generelt grunnlag kan jeg si at den aktuelle funksjonen det refereres til, hurtigtast S, er en viktig og kjent funksjon som brukes for å få pasienter man er ferdig med bort fra listen over usignerte svar. Disse lagres da som ferdig behandlede saker, sier daglig leder Kjell Olav Hove til Vesterålen Online.

– Den aktuelle funksjonaliteten viser en liste over hvilke svar man har fått inn som ikke er signert eller sett av legen. Man signerer ut svarene når man er ferdig med vurderingen. Dette er en naturlig funksjonalitet som er knyttet til systemet. Men vi skal selvfølgelig kontakte legekontoret og undersøke saken nærmere med de involverte, sier han.

Kjell Olav Hove bekrefter at hurtigtaster er en sentral del av systemet for å gjøre det raskt og effektivt å bruke. Han opplyser at det i systemet også er mulig å sette en oppgave som ved en feil har blitt signert, som usignert.

Feil kan rettes

– I egen del av systemet er det mulig å sette en oppgave som usignert dersom man ved en feil har signert svar som ikke skulle vært signert, sier daglig leder Kjell Olav Hove til Vesterålen Online.

På selskapets egne hjemmesider markedsfører de System X som et moderne og gjennomprøvd journalsystem som letter oppgaver for både ansatte og publikum på legekontorer, klinikker og private sykehus. Selskapet tilpasser grensesnittet til hver bruker, slik at brukeren får de nødvendige funksjonene du har behov for.

Brukerne bestemmer

Selskapet skryter også av at det er brukeren selv som bestemmer hvordan systemet skal fungere og oppleves. Alt fra farger og plassering på knapper til data som automatisk skal dokumenteres, bestemmer brukeren helt og holdent selv, og får på den måten skreddersydd oppfølging av sin egen behandling.