Både Wedding og Økoråd-leder Ivar Fredriksen var veldig fornøyde med å kunne invitere til omvisning i toppetasjen på Weddingbygget i Stokmarknes sentrum denne uka.

– Vi har lett etter lokaler i to år. Økoråd Hadsel har vokst ut av lokalene i Tømmervika, sier  daglig leder Ivar Fredriksen.

– Det var enkelt for oss i selskapet å takke ja til tilbudet vi fikk da det viste seg at Hadsel kommune ikke ønsket å takke ja til opsjonen de hadde på denne etasjen, sier Fredriksen.

Kjeden han var med på å starte har per i dag 65 ansatte. Det består av sju kontorer.

Parkering: Selskapet Bernhard Wedding AS har planer om å bygge parkeringshus, og kanskje til og med et anseelig antall kvadratmeter næringsareal i tilknytning til gården i sentrum av Stokmarknes.

Ni ansatte

Økoråd Hadsel AS har ni ansatte. Selskapet ble etablert i 2005. Selskapet har hatt jevn vekst i alle år. I 2007 inngikk Hadsel, Sortland og Øksnes et samarbeid som i dag viser seg å være starten til Økoråd-kjeden. Narvik og Evenskjer kom inn i samarbeidet i 2015, Bodø i 2016 og i løpet av sommeren forventer kjeden at samarbeidet med Svolvær er på plass. Alle enkeltkontor er eid av morselskap Økoråd Hålogaland AS som igjen eies av fem lokale aksjonærer.

– Våre ansatte fortjener bedre plass. Nå er valget tatt, og det er midt i hjertet av Stokmarknes. Vi har stor tro på fremtiden, og ønsker fortsatt å være en samarbeidspartner både i Hadsel, i landsdelen og i landet forøvrig. I dag kan vi betjene kunder fra Akershus like greit som vi kan betjene kunder i Markedsgata på Stokmarknes, sier Fredriksen.

Han antyder at minst to av stillingene i Økoråd Hadsel finansieres av kundemassen på Østlandet.

Glattcelle: Det er ett rom man ikke foreløpig har hatt hjerte til å gjøre noe med i denne etasjen av gården. Politiet flyttet ut til jul etter å holdt til i bygget helt siden 1993. En glattcelle bryter inntrykket av sobre kontorlokaler.

Omvisning

VOL fikk være med på omvisning sammen med Fredriksen, nestleder Andreas Øien Johannessen, Merete Backe, Roy Holst, Elitsa Ivanova, Aina Tekle og Christian Nilsen. Siv Jansson og Tove Lauritsen var ikke til stede.

Gårdeier Roar Wedding er strålende fornøyd med de nye leietakerne.

– Det er særdeles viktig med aktivitet i sentrum. Det skaper mer aktivitet, trafikk og ytterligere tjenester. Det må være liv i husan, understreker Wedding.

Han opplyser at det er ti kontorer som til nå er gjort tilgjengelig, over 370 kvadratmeter på ett plan. Roar Wedding legger ikke skjul på at han undres over kommunens valg i helsesentersaken.

Han mener leiesummen det refereres til i saksfremlegget er egnet til å skape smisforståelser og ikke viser det hele og fulle bildet.