Hvert år er det mellom 70 og 80 personer som melder seg til tjeneste for å få gjennomført Hadsel maraton.

VA har tidligere skrevet om at ildsjelene bak arrangementet er i ferd med å bli godt voksne, og at de lenge har ønsket avløsing.

Foran fjorårets jubileumsutgave, Hadsel maraton nummer 30, proklamerte daværende leder at dette ville bli hennes siste som leder.

Folkefest: De første påmeldingene er for lengst kommet.

Ringrever bidrar også i år

– Jeg er veldig glad for å kunne fortelle at flere av ringrevene fortsatt er med på arrangementet. Samtidig trenges det enda flere frivillige. Hadsel maraton trenger folk fra alle deler av kommunen som ønsker å bidra til å lage folkefest i maratonhelgen, sier Marte Glad Remen.

Hun er et kjent navn i skimiljøet, og sier mange derfra har pleid å delta på løpene.

– Jeg har veldig lyst til å utfordre ulike klubber innen andre idretter, som eksempelvis fotball, håndball, taekwondo og tennis til å komme og være med.

Vil ha bredere deltakelse

– Dessuten vil jeg veldig gjerne at ulike vennegjenger, bedrifter og foreninger hiver seg med. Man kan gjerne sette seg egne mål, og dermed ikke nødvendigvis konkurrere mot andre enn seg selv, sier Glad Remen.

Den nye lederen sier at Hadsel maraton har den fordel for både kommunen og regionen at det er lokalt. Man slipper å reise langt for å være med.

Ønsker flere hjelpere

– Det viktigste for meg i den fasen vi er i nå, er å få samlet flere ildsjeler som kan være med og hjelpe til.

– Kanskje er det folk fra tidligere år som savner en forespørsel? Da er det helt sikkert fordi jeg ikke har alle navn og telefonnummer. Ta kontakt, oppfordrer Marte Glad Remen.

Hun sier at årets arrangement i store trekk blir en blåkopi av fjorårets.

– Det ville vært risikabelt å gjøre for store endringer allerede første året jeg leder Hadsel maraton. Jeg er imidlertid helt sikker på at det er kreative mennesker i nærområdet som har veldig gode ideer og innspill til forbedringer. Disse menneskene ønsker jeg kontakt med, understreker hun.