– Vi sitter ikke og venter. Det er viktig å handle når en har mulighet til det. Dessuten er det snart sommerferie, og da passer det ekstra godt med en eventuell overgang, sier Haugenes til VOL.

Medkila-treneren og den tidligere landslagsspilleren, sier at hun ikke var i tvil om at hun ville ha Dahl til klubben da hun så henne i aksjon i forrige ukes NM-kamp.

– Hun er en målfarlig spiss, noe hun viste i cupkampen mot oss. Hun er en veldig god spiller som har kvaliteter vi trenger i vårt lag. Vi har slitt med å score mål i år og har behov for målscorer, forteller Haugenes.

– For god for 2.divisjon

Verken Medkila eller Haugenes hadde noe særlig kjennskap til Emilie Dahl før 2.runde-kampen.

– Det var da vi la merke til henne, men vi er alltid på utkikk etter nye spillere. Spillermarkedet her oppe i nord er begrenset, og da gjelder det å følge med på hva som er tilgjengelig. Vi ønsker å tilknytte oss nye spillere som vi kan utvikle videre. Etter min mening er Emilie alt for god til å spille i 2.divisjon, sier hun.

Haugenes er ikke redd for at Dahl vil slite med å ta 1.divisjonsnivået.

– Nei, det tror jeg at hun kommer til å fikse greit. Nivået i 1.divisjon er høyere, med større tempo og tøffere dueller, men av det jeg har sett av Emile er jeg sikker på at hun kommer til å ta nivået veldig greit, forklarer Haugenes.

Emilie Dahl fra Stokmarknes har scoret 16 mål på Innstrandas åtte første kamper denne sesongen. Foto: Anja M. Eilertsen

Begrenset med spillere

Ifølge treneren er spillertilfanget i Nord-Norge ikke like bra som sørpå, og derfor er det viktig å være på hugget.

– Mye kan skje i løpet av en sesong. Man kan få skader og uforutsette ting kan skje. Siden vi ikke blir nedrent av spillere her oppe i Nord, er det viktig å ha oversikten over gode spillere som finnes her. Når det gjelder Emilie er hun nesten lokal siden det ikke er så langt fra Stokmarknes til Harstad, sier Haugenes.

Vurderer nøye

Selv sier Dahl til VOL at hun har fått et tilbud som hun tenker nøye over om dagen.

– Jeg har vært litt i dialog med dem. Forespørselen kom litt ut av det blå, og jeg så virkelig ikke den komme. Det er ikke hver dag at man får en slik telefon. Jeg skal derfor vurdere det nøye og trenger litt tid til å vurdere for og imot. Heldigvis er det ikke noe press fra Medkila om at jeg må svare raskt. Akkurat nå konsentrerer jeg meg om eksamen, i tillegg til å få til en løsning slik at jeg kan spille cupkampen mot Lillestrøm, sier hun.

Det viste seg nemlig at Dahl hadde bestilt Syden-tur på samme dag som tredjerunde-kampen mot Lillestrøm skal spilles, den 20.juni

– Jeg har veldig lyst til å spille den kampen og prøver å løse det ved å reise tidligere tilbake fra Syden slik at jeg rekker kampen, sier hun.

Vil beholde henne

Innstranda-trener Ketil Torbjørn Jensen, legger ikke skjul på at han vil beholde den målfarlige spissen klubben.

– Målet vårt er å spille kvalifisering til 1.divisjon slik at vi kan rykke opp. I den sammenheng er Emilie en veldig viktig spiller for oss. Dersom vi mister henne midt i sesongen vil det ha stor betydning for oss. Hun er garantist for at vi scorer mye mål og det blir derfor ikke lett å erstatte henne. Å finne erstattere midt i sesongen er vanskelig og laget kommer til å bli svekket dersom hun forsvinner nå, sier han til VOL.

Jensen understreker at Innstranda ikke kommer til å stå i veien dersom Dahl velger å takke ja til Medkila.

– Det er opp til Emilie selv dersom hun ønsker utfordringen. Jeg skjønner jo at Medkila vil ha henne siden de trenger en spiss som kan score mål, sier han.

Ingen økonomisk gevinst

Dersom 23-åringen flytter på seg, blir det derimot ikke snakk om et kjøp siden Innstranda ikke operer med salg- og kjøpskontrakter.

– Det er ikke vanlig at vi har slike kontrakter på det nivået og Innstranda får derfor ikke noe igjen for en overgang økonomisk. Dersom hun sier ja, melder hun overgang og er dermed klar for Medkila, slår Ketil Torbjørn Jensen fast.