– Siden jeg kommer fra Vesterålen er jeg veldig opptatt av Andøya-saken. Den vil vi jobbe videre med, for saken er ikke over, sier Bentzen til VOL.

27 år gamle Bent-Joachim Bentzen er tilsatt som politisk rådgiver i Utenriks- og forsvarssaker i Senterpartiets Stortingsgruppe. Han har allerede en bred bakgrunn fra Forsvaret som han tar med seg inn i den nye jobben. Han har åtte års erfaring fra Forsvaret, inkludert befalsskolen og har arbeidet i Sjøforsvaret, Hæren og Heimevernet på ulike nivåer, sist som stabsoffiser og senere troppsjef i Heimevernet. Hadselværingen har for øvrig studert internasjonal politikk ved NTNU i Trondheim. Sentralstyremedlem i Senterungdommen er han også og har sågar hatt flere verv i partiet tidligere.

Brenner for sikkerhetspolitikk

Bentzen startet i stillingen torsdag og gleder seg til å komme ordentlig i gang.

– Jeg søkte på jobben da den ble utlyst, noe jeg gjorde fordi jeg brenner for sikkerhetspolitikk, har arbeidsbakgrunn fra Forsvaret og har studert utenrikspolitikk. Nå ser jeg frem til å arbeide med et bredt spekter av forsvars og utenrikssaker, sier han.

På spørsmål om hvilke saker han særlig ser frem til å gyve løs på, svarer Bentzen at økt prioriteringer til Heimevernet, blir viktig for ham.

– Jeg ønsker fokus på økt prioritering til Heimevernet og er opptatt av spørsmålet om objektsikring. Senterpartiet har hele tiden vært klare på at Heimevernet må prioriteres ytterligere og trenger en økt satsning, noe riksrevisjonen uttalte nylig, og som jeg selv har erfart, sier han.

Vil følge opp helikoptersituasjonen

Videre understreker han at hærens helikopterløsning er et område er et svært sentralt område han vil vektlegge .

– Jeg har jobbet på Bardufoss og vært med på flyvning selv. Jeg har erfart viktigheten av fullverdig helikopterstøtte til Hæren. I tillegg er jeg bekymret over hærens etterslep på stridsvogner, noe som vi ikke kan tillate. Jeg brenner for at vi skal ha et troverdig forsvar, sier Bentzen.

Kjemper for Andøya

Den mye omtalte og omstridte Andøya-saken, opptar også Bentzen i stor grad.

– Andøya-saken har opptatt meg helt siden dens spede begynnelse. Senterpartiet skal arbeide videre med saken. I dag leverte Liv Signe (Navarsete, red.anm) to spørsmål til Forsvarsministeren. Saken er ikke over og vi vil fortsette å arbeide med den. Det er flere, store spørsmål som ikke har blitt besvart og som vi ønsker å få klarhet i. Med tanke på at det finnes usikkerhetsmomenter som det ennå ikke er klarhet i, er vedtaket om nedleggelsen det dårligste begrunnede vedtaket i nyere norsk sikkerhetspolitikk, slår Bentzen fast.

Vil ha innspill

Bentzen oppfordrer ellers innbyggere i Vesterålen som ønsker å komme med innspill til ham og partiet, om å ta kontakt om Andøya-saken eller andre saker for øvrig, enten via Facebook eller mailinformasjon som finnes på partiets nettside.

– Jeg setter pris på alle innspill, sier han.

Med en så travel hverdag som Bentzen tilsynelatende kommer til å få fremover, blir det kanskje ikke så mange muligheter til å ta turen innom Hadsel og Raftsundet i ledige stunder?

– I sommer blir det mest jobbing, men jeg tar de mulighetene jeg får. I år skal Senterungdommens sommerleir arrangeres i Svolvær 5 til 8 juli, så da skal jeg kombinere det med en tur hjem. Jeg er glad i Hadsel og Raftsundet, som er mitt paradis på jord,sier Bent-Joacim Bentzen fast.