Ikke sykepleierutdanning i Vesterålen de neste to åra:

– Reagerer sterkt på fremgangsmåten

Hadselordfører Siv Dagny Aasvik (Ap) og ordføreren i Vestvågøy har skrevet et krast brev til Nord Universitet. Blant annet fordi det ligger an til at det ikke skal tilbys sykepleierutdanning på Stokmarknes de neste to årene.

Hadselordfører Siv Dagny Aasvik (Ap) og ordføreren i Vestvågøy har skrevet et krast brev til Nord Universitet. Blant annet fordi det ligger an til at det ikke skal tilbys sykepleierutdanning på Stokmarknes de neste to årene.  Foto: Atle Nielsen

Pluss

– Grunntonen i fakultetenes holdning til desentralisert utdanning er bekymringsverdig og innebærer en stor omlegging av universitets tilbud og rolle i Nordland. Dersom styret støtter innstillingen i saken, mener vi Nord universitet svikter sitt samfunnsoppdrag, heter det i brevet som er adressert til styret i Nord universitet og rektor Bjørn Olsen.