– Er det ikke utrolig? Vi holder på å jobbe på spreng fredag kveld for å bli ferdig til åpningen noen timer senere, og så oppstår det en vannlekkasje på det mest ubeleilige tidspunkt. Hvor uheldig skal man være ?, uttalte daglig leder ved Den Glade Kokk, Yusuf Deniz til VOL for to uker siden.

Vasket 100 matter

Siden den gang har han og flere kompiser arbeidet på spreng for å gjøre lokalet klart til det som forhåpentligvis blir den endelige åpningen.

– Alt er klart. Det eneste som gjenstår er å legge nytt gulv.  Ellers er vi ferdig med nedvaskingen, noe som har vært veldig mye arbeid. Vi har vasket et sted mellom 70 og 100 gummimatter, sier han.

– Skjer ikke igjen

Årsaken til at det oppsto vannlekkasje for to uker siden, var at vannledningen i taket kom i berøring med en stolpe i forbindelse med monteringen av lekeparken. Deniz forteller at fagfolk har vært inne i lokalet og tilrettelagt slik at noe lignende ikke skjer igjen.

– Jeg har hatt elektrikere som har sikret taket for å forhindre at det ikke skjer en gang til, sier han.

Den daglige lederen understreker at lekkasjen blir dekket av forsikringen til huseieren og at han derfor ikke har hatt noen økonomiske tap som følge av uhellet.

Åpner kanskje tidligere

De siste par ukene har en rekke personer spurt Deniz om når han endelig kan åpne. Blant disse er både foreldre, besteforeldre og ikke minst unger.

– Målet er at Lekeland åpner neste helg. Det er garantert, men det kan hende at vi åpner tidligere i uka. Det kommer litt an på når vi blir helt ferdige med gulvet. De som skal legge det, kommer sannsynligvis i dag, fredag, sier han.

Var langt nede

Deniz la ikke skjul på at han var langt nede da åpningen som han hadde gledet seg til i lang tid, gikk skeis. Nå er han noe lystigere til sinns.

– Da så jeg naturligvis svart på situasjonen, men nå er jeg mer optimistisk. Jeg vil faktisk si at hendelsen med lekkasjen har endret meg. Jeg ser mye lysere på hele situasjonen og har fått enda mer tro på Lekeland-konseptet. Skal jeg være ærlig, så tror jeg at markedet er veldig stort for å gjøre dette. Det er så mye folk innom kafeen i løpet av uken, og en stor del av dem er familiefolk, sier han.

Har økt omsetningen

En av grunnene til positiviteten, er at den andre lekeparken han har montert, som er en miniversjon av selve Lekeland og er plassert i det innerste lokalet i kafeen, har sørget for en økning i omsetningen i løpet av to-tre uker.

– Før var det slik at den innerste delen i stor grad sto tom til langt på dag, men nå er det den som fylles først. Jeg har fått masse tilbakemeldinger fra foreldre som er veldig positive og takker meg for at jeg har laget til et minilekeland for de yngste barna. Når tilbakemeldingene er så gode for miniversjonen, er jeg ikke tvil om at responsen blir minst like god på selve Lekeland. Jeg tror at dette blir veldig bra, slår Yusuf Deniz fast.