Wenche Cumming fant brevene faren skrev under Narvik-slaget:

«Kanskje en siste hilsen fra din Reidar»

Etter farens død, ga Wenche Skog Cummings mor henne dagboka han skrev under krigen. Da moren døde, fant hun de inderlige kjærlighetsbrevene han skrev til henne - mens han sto med én fot i døden under Narvik-kampene.

«Krig - hvilken redsel bare i ordet - jeg har ikke opplevd det, kan ikke fatte hva det er. Hvorfor skal det være noe som heter krig? Hvorfor kan ikke ungdommen få leve? Jeg forstår det ikke.»

Pluss

– Disse brevene gir meg et intimt, rørende og nært bilde av faren min. Det er tydelig at det kommer fra hjertet. Jeg syns det er godt av mor tok vare på boka, og disse brevene, som forteller om starten på forholdet deres. Gjennom hele deres liv kunne jeg se at de var glade i hverandre. Den kjærligheten han skrev om, ble ikke borte, sier Wenche Cumming.