Tirsdag omtalte VOL at staten har tatt ut stevning mot Alf Brekken og Sønner AS, Polar Tugs AS (fra Dønna) og If Skadeforsikring og Sjøteknikk AS. Saken er berammet for Vesterålen tingrett 23. og 24. oktober i år.

Statens søksmål handler om to forhold: Det ene handler om heving av en kontrakt noe staten krever erstatning for og det andre handler om skade på et seilingsmerke.

Håvard H. Holdø hos regjeringsadvokaten opplyser til VOL at statens krav er 7,4 millioner kroner i saken om heving av kontrakten og 1,5 millioner kroner når det gjelder seilingsmerket.

– Urettmessig hevet

Runar Brekken sier at man i Alf Brekken og Sønner AS mener at Kystverket urettmessig hevet kontrakten med selskapet. Oppdraget omhandlet reparasjon av stormskader på moloene i Andenes havn.

– Kystverket mente at steinblokkene vi brukte på moloene var for små. Men Kystverket hadde selv valgt ut steinen vi brukte og godkjent den. I tillegg var arbeidet på den ene moloen overlevert uten merknader, sier Brekken til VOL.

– Vi mener derfor at kontrakten ble urettmessig hevet. 95 prosent av arbeidet var sluttført og vi krever nå å få oppgjør for dette. Vi har et krav mot staten på rundt 2,5 millioner kroner, sier Brekken.

Han sier at man også har avvist kravet når det gjelder skaden på seilingsmerket.

– Vi mener at det er helt unødvendig at denne saken havner i retten. Dette kunne vært løst med at vi satte oss ned rundt et bord og snakket sammen, sier Brekken.