Sonja Nilsen har vært åpent lesbisk i over 30 år:

– Det er godt mulig å være slik man er i Vesterålen

Påsken etter at hun var blitt separert fra mannen etter å ha innsett at hun egentlig var lesbisk, kom Grete inn i livet hennes – og har blitt der siden. Å leve som lesbisk i Vesterålen er uproblematisk, mener Sonja Nilsen.

Uredd: For Sonja Nilsen har det vært viktig å være sann mot seg selv og omverdenen. Hun tenkte ikke over underveis at hun kan ha banet vei for andre. 

Jeg kjenner at jeg blir provosert når folk sier det er umulig å bo på små plasser som homofil. Jeg har ikke opplevd det sånn.– Jeg kjenner at jeg blir provosert når folk sier det er umulig å bo på små plasser som homofil. Jeg har ikke opplevd det sånn.

Pluss

Sonja Nilsen tar imot VOLs journalist hjemme hos seg på Sortland. Kona, Grete, er i Oslo og nyter finværet i begynnelsen av juni. Sønnen Mats er hjemme fra studiene i Harstad.