Seks av kommunestyrerepresentantene i Øksnes har tatt til ordet for et nytt teknisk hovedutvalg. I et skriv til ordfører Karianne Bråhten skriver de et ønske om at valg til hovedutvalg teknisk settes på saksliste til førstkommende kommunestyre, 18. juni.

– Med bakgrunn i medieoppslag og stor oppmerksomhet rundt ulik vurdering av viktige saker mellom flertallet i kommunestyret og medlemmer av hovedutvalg teknisk, ber vi om at det settes opp en sak om valg til hovedutvalg teknisk til førstkommende kommunestyremøte.

Det er Yngve Hansen (Ap), Ellen B. Pedersen (SV), Tore Christiansen (KrF), Torfinn Kristoffersen (Ap), Hilde H. Vottestad (SV) og Hans Kristian Hansen (uavhengig representant) som står bak skrivet til ordføreren.

Støynivå

– Jeg fikk en forespørsel om å være med løfte dette som sak. Synes fornuftig å være litt føre var. Alle kommunestyrerepresentanter kan hvis man er mange nok be om å få en sak opp sakskartet. Det må isåfall gjøre seks virkedager før kommunestyredaget, sier Yngve Hansen.

– Det er mange som har tatt til orde bytte ut medlemmer og gjøre noe med teknisk utvalg. Uten at jeg selv har konkludert i saken, påpeker Hansen.

– Jeg synes det er greit å være med løfte den, selv om Arbeiderpartiet ikke har konkludert i saken. Jeg skrev under på dette som kommunestyrerepresentant for å få det opp som sak, sier han, og viser til all støyen som har vært.

– Det støynivået som har vært, er ikke heldig hverken for politikere eller ansatte i kommunen som sådan, sier Hansen.

Ordfører Karianne Bråthen sier at Arbeiderpartiet skal ta stilling til forslaget tirsdag ettermiddag.

Et paradoks

Torgeir Larsen, Ap, er leder av Teknisk hovedutvalg. Han sier til VOL at kommunestyret får bestemme om utvalget skal skiftes ut eller ikke. Dersom utvalget mener at utvalget skal byttes ut, synes han at det vil være et paradoks.

– Det er lenge siden kommunestyret vedtok reguleringssaken om Torstein Reinholdtsens vei. Jeg vet derfor ikke om det har noe med den saken å gjøre. Det er kanskje mer grunn til å anta at det har noe med dispensasjonssaken å gjøre (utbyggingen av Kjærlighetshaugen. VOLs merknad), sier Larsen.

Han minner om at utvalget ba om en vurdering av fremgangsmåten fra ordføreren etter saken var behandlet.

– Ganske raskt sa ordføreren at vi har gjort det vi er satt til å gjøre. Derfor vil det være et paradoks om vi blir byttet ut. Vi har gjort alt rett, men noen ønsker å «avskjedige» oss, sier Larsen.

Han sier at det nok kan være uenighet om utfallet av saken, og om det er uenigheten omkring utfallet av saken som ligger til grunn, må kommunestyret bare gjøre sine vurderinger.

– Jeg mener at vi har valgt riktig fremgangsmåte. Hovedutvalget la vekt på at alle utbyggere må behandles likt. Hvis «vei-beslutningen» skal gjelde for en utbygger, må den gjelde for alle som grenser til eiendommen, mener Larsen.

Han peker på at Teknisk hovedutvalg hadde et grundig saksdokument på bordet da saken ble behandlet.