Mannen heter Bjarte Røyrvik, er 44 år gammel og bor i Drammen. Røyrvik har en rekke styrelederverv. For eksempel er han styreleder i Norsk Teknisk Installasjon (210 millioner i omsetning), Servicegrossistene (234 millioner i omsetning), Aasheim Kjøtt (444 millioner i omsetning) og Nortech (74 millioner i omsetning). Til sammen står Røyrvik registrert med 29 styrelederverv og syv styremedlemsverv, deriblant RVS (224 millioner i omsetning) og Klavenes Footwear (126 millioner kroner i omsetning) og han er også deltaker i advokatfirmaet Advokatfirma Svensson Nøkleby ANS. På hjemmesiden til advokatfirmaet presenteres han som spesialist innen kontraktsrett, restrukturering og insolvens, selskapsrett og transaksjoner.

Bjarte Røyrvik

Overtatt

Mot slutten av 2016 ble det kjent at Norlense As hadde problemer. I desember ble aksjemajoriteten i selskapet solgt og tromsøbaserte Marine Gem, kontrollert av Erik Mathisen overtok aksjemajoriteten i selskapet. Norlense As rapporterte om et underskudd før skatt på 26 millioner kroner i 2016. I 2012 omsatte Fiskebøl-selskapet for over 150 millioner kroner, men selskapet tapte store kontrakter da oljeprisene stupte. I 2016 var omsetningen bare på drøyt en femtedel av 2012-nivået.

I september i fjor ble Bømyr Eiendom sendt til skifteretten. Dermed mistet gründerfamilien kontrollen over oljevernselskapet på Fiskebøl. Kort tid etter ble det kjent at Nordlaks hadde kjøpt eiendomsselskapet. Terje Olav Hansen fratrådte som styremedlem i Norlense i november i fjor.

Denne transaksjonen var åpenbart ikke i tråd med planene til Marine Gem. I januar varslet nemlig selskapets advokater at Norlense kan bli flyttet. De nye Norlense-eierne ønsker ikke å leie lokaler av Nordlaks.

Gode planer

Den nyvalgte styrelederen sier til VOL at han mener Norlense har et stort potensial.

– Norlense har tre bein å stå på, telt, oljevern og havbruk. Tidene innfor oljebransjen er blitt bedre, og utviklingen innen havbruk burde tilsi at selskapet har en tydelig og bra posisjon. Det handler om å gjøre de riktige tingene etter tøffe år, både nasjonalt og internasjonalt. Det er det jeg synes er morsomt å være med på, sier Bjarte Røyrvik.

Norlense produserer nå blant annet sine egne luseskjørt til havbruksnæringen, og satser videre på flere produkter for havbruksnæringen. Foto: Illustrasjon: Norlense

Han beretter at han har kjent Erik Mathisen i snart 10 år, og det var Mathisen som spurte advokaten om han ville være med i den videre prosessen. Røyrvik sier at en viktig oppgave er å styrke markeds- og salgsarbeidet som selskapet har.

– I januar sa Norlense at de var misfornøyd med å være leietaker hos nye eier på Fiskebøl og vurderte flytting?

– Vi har gode dialog med Nordlaks om ytterlig samarbeid, men vi skal også ha en dialog med kommunen for å høre hva de tenker om oss.

– Er det aktuelt å selge selskapet eller finne strategiske samarbeidspartnere?

– Vi skal jobbe oss grundig igjennom strategien etter at selskapet har vært gjennom en stor omstilling. I første omgang er det ikke aktuelt med salg.