Andøy klatreklubb ble etablert i 2014 etter at Norlandiahallen ble bygget. Siden da har klubben jobbet for å få på plass en klatrevegg i hallen. Men det koster penger.

– Vi har lånt 1,3 millioner, men regner med å få tilbake noe gjennom momskompensasjon og spillemidler, sier Vik Mathisen.

Det er i tillegg samlet inn penger på forskjellig vis og 13 bedrifter og foreninger har i tillegg støttet klubben med sponsormidler.

11 meter høy

Klatreveggen, som har fått navnet Eggakanten, er 11 meter høy og 25 meter bred. Det er 267 kvadratmeter med klatreflate. Veggen har 22 klatrelinjer, noe som gjør at det kan lages mange klatreruter opp veggen. Overhenget stikker 2,5 meter ut fra veggen.

MANGFOLD – Vi håper klatreveggen skal bidra til mer mangfold i Andøyidretten, sa Stian Vik Mathisen da klatreveggen Eggakanten i Norlandiahallen på Andenes ble åpnet søndag. Foto: Jørn Aune

I tillegg har man en såkalt buldrevegg som er 4,8 meter høy. I denne veggen kan man klatre uten sikring med tau. Til gjengjeld er det solide matter under veggen man kan lande trygt på.

– Buldreveggen er mye tyngre å klatre og her handler det ikke om å komme høyest mulig, sier Vik Mathisen.

– Mangfold

Navnet Eggakanten er det sponsoren Andenefisk som har kommet med, og det spiller på at Andøya er nært Eggakanten i havet langs kysten. Vannet som strømmer opp langs kanten er svært næringsrikt og har et stort mangfold av liv.

– På samme måte håper vi klatreveggen skal bidra til mer mangfold i Andøyidretten, sa Vik Mathisen før han erklærte veggen for åpnet.

Klatrekurs

Andøy klatreklubb har per nå 94 medlemmer. Vik Mathisen sier at klubben for alvor starter med aktiviteter til høsten.

– 14. august er det barneklatring. Utover høsten blir det også kurs, sier Vik Mathisen.