Søndag gikk Vesterålstreffen av stabelen der snaut 30 skyttere fra hele regionen hadde tatt turen til skytebanen ovenfor Brekka på Melbu for å måle treffsikkerheten fra standplass.

– Den siste banen i Vesterålen

Også denne gang lå det folk gjemt bak vollen for å kunne gi treffanvisningene manuelt. Men til neste Vesteråltreff skal det ha skjedd store ting på teknologifronten.

– Arbeidet med å få på plass elektroniske skiver er i gang. Dette takket være at vi nå endelig får de tippemidlene vi har trengt for å få prosjektet i havn, forteller arrangørlagets Jim Arne Vikestad.

Folk i miljøet vil nok si at det er på høy tid at også skytebanen på Melbu tilrettelegges slik at skytterne får resultatene opp på en skjerm umiddelbart etter at skuddet er avfyrt.

– Vi er den siste banen i Vesterålen der skytes på pappskiver, så dette ser vi fram til å få på plass, sier Vikestad som er barne- og ungdomsansvarlig i Melbo skytterlag.

Nesten halv million i spillemidler

Prosjektet har en kostnadsramme på 1,3 millioner kroner. I tillegg til 481.000 kroner i spillemidler som fylkeskommunen tildelte i fjor, er det sponsormidler og skytterlaget selv som finansierer oppgraderingen av skytebanen.

– Det er klart det vil gi et løft for hele skytterlaget, vi er takknemlige for den sponsorstøtten vi har fått til dette og at vi endelig ble prioritert i kampen om tippemidlene, sier Vikestad.

– Rekrutteringen er god

Selve stevnet søndag var ikke fullt så godt besøkt som Vikestad hadde håpet på.

– Vi har nok pleid å være ti-femten flere. Men det kan jo være flere årsaker til det. Blant annet var det stevner lørdag både i Sortland og Øksnes, forteller han.

Men rekrutteringen til Melbo skytterlag, som ble stiftet i juli 1888, skal være brukbar.

– Vi har det siste halvåret gjennomført skyteskoler både for barn og voksne. Da er det plass til fem deltakere av gangen, og på skyteskolen for barn var det fem stykker. Det må vi si oss fornøyde med, forteller Vikestad.