Politiet i Øksnes har avhørt mannskapene i begge båtene som begge kjørte på hvert sitt skjær i samme område ved Tindstinden i Øksnes kommune natt til fredag i forrige uke.

Lensmann i Øksnes, Johnny Holen, sier til Vesterålen Online at det var to samtidige hendelser i samme geografiske område, men ikke samme sted. To ulike småbåter hver med to mann ombord, gikk begge på hvert sitt skjær den aktuelle natta.

Lensmann Johnny Holen avkrefter tidligere opplysninger om at det skal ha pågått fiske i forbindelse med ulykken der Truls Henrik Johansen på 23 år fra Øksnes fortsatt er savnet. Båten skal heller ikke ha kantret, som det først ble rapportert.

– Den ene båten var under en transportetappe i ukjent farvann på vei fra Skipnes til Myre. De gikk på et skjær og begge havnet i sjøen, sier lensmann Johnny Holen. Den ene kom seg opp i båten igjen og overlevde, mens den andre ikke kom seg ombord igjen og er fortsatt savnet.

I den andre båten var det også to personer ombord. De kjørte også på et skjær i samme område. Ingen av disse personene ombord i båten havnet i sjøen.

– Folk i begge båtene er avhørt, men foreløpig er det snakk om uklare hendelsesforløp fordi folk ikke har visst nøyaktig hvor de har vært da ulykkene skjedde, sier lensmann Holen til VOL.

Avhørene av mannskapene i begge båtene viser så langt at det fortsatt er stor usikkerhet om hvor ulykkene har skjedd.

Redningsleder Lars Nedrevåg ved Hovedredningssentralen i Nord-Norge sier til Vesterålen Online at det i følge hans logg ble meldt om en ulykke til sjøs utenfor Tindstinden (Skogsøya) natt til fredag. Det ble lett med utgangspunkt i Flatholmen i underkant av en kilometer vest for Tindstinden.