Melbo IL og Junkeren barket sammen til kamp på Havfisk stadion søndag. Junkeren startet best og det var fortjent da Ferdinand Nilsskog Clarke satte inn 0-1 etter en corner etter 34 minutter.

For Melbo ble den første omgangen preget av skader. Både Johannes Magnussen og Yngve Grøm Steinum måtte forlate banen med skader. Aleksander Dahl Christensen og nysignering Even Vikestad Jakobsen kom inn.

Sistnevnte var involvert i MILs utligning like etter pause. Hans innkast ble stusset av Ruben Tollefsen inne i feltet, Eirik Pedersen la ut til Adrian Pedersen som fra 15 meter smalt inn utligningen i krysset.

Etter dette skapte bortelaget noen farligheter og Jev Sazonovs i MIL-buret måtte varte opp med et par gode redninger. Junkeren fikk etter hvert også hjelp. En i overkant tent Adrian Pedersen fikk marsjordre etter 84 minutters spill da han var for sein i to taklinger midt på banen og fikk sitt andre gule kort for kampen. Dermed måtte MIL spille sluttminuttene med én mann mindre.

Junkeren presset på for seiersmålet, som ville sende dem på toppen av tabellen, men istede var det hjemmelaget som skulle ta alle tre poengene.

Tre minutter på overtid tråklet Ruben Tollefsen seg gjennom forsvaret og ble lagt i bakken av Jesper Bordahl Schmiel og det ble dømt straffe. Da ble det hett på banen og benkene. For duellen mellom Bordahl Schmiel og Tollefsen startet utenfor felte, men ble avsluttet inni - likevel ble det straffe. Den satte Karl-Christian Karlsen sikkert i mål slik at det til slutt ble seier til MIL.

– For være ærlig, så vet jeg ikke om jeg ble felt utenfor eller innenfor. Jeg har såpass stor fart og ser på keeper da jeg blir taklet. Så om jeg er innenfor eller utenfor 16-meteren er det vanskelig for meg å si. Assistentdommer står godt plassert, så vi får stole på han, sier hovedperson Ruben Tollefsen til VOL dagen etter kampen.

Etter kampen ble også Richard Johansen Halvorsen på Junkeren tildelt sitt andre gule kort, og ble utvist etter å ha protestert på strafeavgjørelsen.