– Javisst, da vi ble spurt om å være med, sa vi ja med en gang. Det er en tragedie det som har skjedd, og når vi kan være med og bidra gjør vi gjerne det, sier pilot hos Heliteam, Bjørn Saete.

Sammen med lastemann John Erik Steien sørget piloten for å fly ut materialer til to hytter fra Monter på Myre til Nordstrand. Det ble i løpet av dagen flydd en hel mengde laster med material. Også en last er flydd ut til Dronningruta for Vesterålen Turlag.

– Får sett mye fra lufta

– Vi har fortsatt noen laster igjen som vi skal fly utover. Så snart vi er i ferdige med lasteoppdraget, skal vi fly ut til primærområdet der søket pågår, også avsøke et område. Man får sett mye fra lufta i løpet av kort tid, og vi regner med å være i lufta i om lag 20 minutter for å foreta dette søket, sier Bjørn Saete.

Det er over området rundt Tindsøya og Børøya man skal foreta søket fra lufta.

Også mens hivene med material har vært flydd i mellom, har man sørget for å speide ekstra over områdene.

– Selv har jeg personlig ikke deltatt i denne typen søk. Når vi likevel var her i området er det naturlig å bidra, og vi er glade for at vi kan gjøre det, sier Saete.

Formidabel innsats

Tirsdag morgen var lensmann  i Øksnes Jonny Holen innom Heliteam-mannskapene for å orientere om søket og gi kart over området som det letes i. Han synes det er flott å få innsats også fra lufta.

– De har sveipet over området noen ganger tidligere i dag og skal gjøre et søk også i løpet av tirsdag ettermiddag, sier Jonny Holen, som tilføyer at innsatsen som er gjort i søket etter savnede Truls Johansen (23) har vært formidabel.

– Det er mange som har stått på, det er så stor pågang av frivillige at det er ikke alle som har fått være med. Den er imponerende den jobben som er lagt ned, sier Holen.

– Fortjener honnør

Initiativet for å få Heliteam til å bistå med en frivillig innsats kom fra Atle Hansen ved Monter. Da han ringte helikopterselskapet i Harstad tirsdag morgen, fikk han positiv respons umiddelbart.

Atle Hansen gir ros til Heliteam, som bidrar med frivillig innsats i søket etter den savnede. Foto: Tone M. Sørensen

– Siden vi visste at de skulle komme med helikopter spurte vi om de kunne være med på søket, og de ville gjerne bidra. Jeg synes det er flott. Det engasjementet som har vært i etterkant av ulykka, er utrolig flott, sier Hansen.

– Det er fantastisk å se at det er så mange som bidrar. Det viser seg at når det skjer ei ulykke, så står folk sammen, sier Atle Hansen.

– All honnør til alle som har bidratt, og Heliteam skal ha mye ros for at de også legger ned innsats i dette søket, sier han.