– Generelt så er det jo slik at fallvilthåndtering er en relativt omfattende og krevende oppgave. Som kommunene er blitt pålagt. For å håndtere det på best mulig måte er et stikkord samarbeid. Det samarbeidet er knyttet til en forståelse for bilister, en forståelse hos innbyggere  og et samarbeid mellom politi, Statens Vegvesen og Mattilsynet.

Nordheim Storelv sier at han har jobbet mye med tematikken opp mot flere kommuner, og at praksisen er forskjellig. Han vil ikke gå inn på den kritikken Sortland har fått fra andre jegere på praksisen de har. Han påpeker imidlertid at det er Mattilsynets regler for håndtering av viltkjøtt som er avgjørende.

Mange forskjellige praksiser

Nordheim Storelv er også klar på at vilthåndtering er et krevende arbeid. Det å få en ordning som fungerer i praksis, er det viktigste:

– Gjennom den praksisen en har bygges det opp et avtalegrunnlag. Det er mange kommuner som har formalisert denne tjenesten gjennom anbud, men det er også mange som ikke har det. Det fins mange forskjellige praksiser, og det er ikke mitt bord å gå inn å kommentere noen av disse praksisene.

Han er også klar på at det er viktig å ha en ryddig ordning.

– Her har en med dyrevelferd å gjøre. Det er et område en skal ha ryddighet og hensiktsmessige løsninger.