Han har notert gjennomsnittskarakteren siden 2008.

– I år oppnådde avgangselevene et gjennomsnitt på 3,67 på skriftlig eksamen i norsk, matematikk og engelsk. Det gode med disse tallene er at det har blitt litt bedre for hvert eneste år de siste tre-fire årene, sier Halvorsen.

I fjor var gjennomsnittskarakteren 3,5 på de skriftlige fagene, og på det laveste har den vært 2,98. Forskjellen mellom høyeste og laveste karaktergjennomsnitt til eksamen er dermed 0,69 i karakter.

Enda mer i muntlig

I muntlig gikk det enda bedre. De fem avgangsklassene, som har 120 elever, fikk et karaktergjennomsnitt på 4,79. Det nest høyeste karaktergjennomsnittet før i år var 4,56 og i fjor var gjennomsnittet 4,3. På det laveste har muntlig eksamen i gjennomsnitt gitt 4,08 som karakter.

Jubler

Halvorsen er kjempegodt fornøyd med årets avgangselever, men er også godt fornøyd med at trenden er jevnt stigende. Han sier at han særlig ble glad over to av fagene.

– For første gang har vi et gjennomsnitt i engelsk på 4,0, og samtidig har vi gode karakterer i matematikk. Vi fikk 3,6 i gjennomsnitt i år mot 3,3 i fjor. Det er jeg meget godt fornøyd med.

– Så er spørsmålet, er det lærerne som har blitt flinkere eller er det elevene som jobber mer?

– Det finnes ikke et fasitsvar på det spørsmålet. En av foreldrene bemerket til meg at vi har flinke lærere. Det er jeg enig i. De har gjort en kjempeinnsats, men det har også elevene gjort, særlig i perioden fra påske og til nå. Jeg synes de har tatt eksamensforberedelsene på alvor, trenet godt både skriftlig og når vi har avviklet «prøvemuntlig» på skolen, sier en særdeles godt fornøyd rektor.