Totalt er løpet på 4,09 kilometer, med høydeforskjell på 530 meter. Løypa starter med 400 meter asfalt. Etter bare 3,36 kilometer er man på en høyde av 300 meter over havet.

Idyll: Det har ikke alltid vært idyll når det gjelder været på toppen av Hallartinden. Selv om man tror på høysommer, planlegger man også et alternativ dersom værgudene slår seg vrange. – Løp blir det uansett, sier Knut Riibe i arrangørstaben.

Annerledes start

Etter å ha pest seg oppover bakkene når man etter hvert skoggrensa. Her blir utsikten upåklagelig.

Matskapkollen ligger på 299 meter over havet, like etter at skoggrensa er passert. Her er stien godt opptråkka. Løperne brekker av til venstre ut av selve stien før man er på rundt 350 meters høyde, før man snart kommer inn på stien igjen.

Vesterålen summer Games: Hallartinden Max er en del av konkurranseserien Vesterålen Summer Games, som består av Nonskollen opp, Hallartinden Max, Vetten opp og Ånstadblåheia opp.

Flatt - så bratt

Nå blir det brattere og brattere, og for dem som har det travelt blir melkesyrenivået temmelig plagsomt oppover fjellsiden. Utsikten er derimot her upåklagelig.

Snart kan man bikke toppen, og de siste meterne til mål er enkle å forsere.

– Årsakene til at vi endrer litt på løypetraseen er flere. Det viktigste er at vi får etablert et mye bedre samarbeid med Ungdomslaget Nybrott som disponerer lokalet på Sandnes, forklarer Knut Riibe i arrangørkomiteen.

– Det betyr at vi får etablert et langt bedre kafetilbud. Det betyr også at vi sparer på den verdifulle ressursen som det frivillge mannskapet er, forklarer han.

Knut Riibe er selv en ivrig løps- og turentusiast, og mener den nye traseen gir en totalt sett bedre opplevelse, ved at det starter flatere, og går over i terreng, før det smeller til med motbakker.

– Jeg er veldig glad for å opplyse om at den første halvannen kilometeren også er trasè for et helt nytt tilbud, nemlig barne- og familietur til Breilia. Her er det innlagt skattejakt. Det blir spennende, tror Riibe.