Eieren av seilbåten, Karl Albrektsen, sier til Vesterålen Online at fortøyningen til seilbåten hans ble kontrollert for en ukes tid siden. Så alt skulle være i orden da stormen traff Vesterålen tirsdag.

– Jeg kontrollerte forholdene fra land ved midnatt, natt til onsdag. Da lå seilbåten trygt i fastfortøyningen. Så kontrollerte jeg igjen ved totida i natt. Da var den vekk. Jeg gikk ned i fjæra og fant seilbåten liggende og slamre mot fjæresteinene, sier Karl Albrektsen til Vesterålen Online.

Fortvilet seilbåteier

Seilbåteieren er fortvilet over hvordan stormen har herjet med seilbåten hans i løpet av natta.

– Dette er en spesiell seilbåt som det bare finnes 12 av i verden, så dette er et spesielt smykke som nå har fått gjennomgå under stormen.

Starter redningsaksjon

Onsdag formiddag jobber han for fullt med å planlegge redningsaksjonen for båten, som helst må på land før klokka 13 onsdag. Da er det flo, og faren for at båten skal få større skader er da overhengende. Da kan den bli liggende å slå mot steinene i fjæra.

Vurderer kranhjelp

Tidligere på dagen har han send ut kranselskapet Ovik for å finne ut om det er mulig å løfte seilbåten opp av fjæra og på land. Den uheldige seilbåteieren sier til Vesterålen Online at han muligens må få hjelp av naboer som har store gravemaskiner, for å trekke båten på land før det blir flo. Det er mulig at kranselskapet Ovik kan løfte båten på en henger etter at seilbåten er dratt på land.

Var i topp stand

Seilbåten fra 1990 er i følge eieren i topp stand og veldig godt utrustet. På grunn av stormens herjinger natt til onsdag, går han nå også glipp av to regattaer som han hadde sett fram til å delta i.

Kontrollerte fortøyningen

– Jeg har nettopp hatt kontroll av fortøyningen på seilbåten, men det ser ikke ut til at en solid fortøyning holder når stormen blir så malebarisk som dette, sier den uheldige seilbåteieren Karl Albrektsen til Vesterålen Online.