VOL gir deg 3 ting du kan klage på:

Veiarbeid

Sommeren er tiden for vei-skifte, kantslått, lysreguleringer, og venting. Mange har kanskje allerede lagt merket til dette. Noe som kommer til å bli sett i trafikkbildet er byggingen av vindmølleparken. Tirsdag denne uken kunne man se Bulldoser maskinlag sette opp midlertidige veier, blant annet over parkeringsplassen ved siden av Kystvaktbasen.

Veiene blir laget i sammenheng med transport av vindmølle-deler opp til Ånstadblåheia. Prosjektingeniør, Matthew Homola, ved Nordkraft forklarer at veien må stenges midlertidig når de 42,62 lange, vindmøllevingene skal transporteres.

– Disse utvidelser trengs til transport av vingene til vindturbinene, men slakkere svinger gjør det lettere for transport av de andre turbindelene også. Transporten vil kreve at veien midlertidig stenges. Det vanlige er at transporten foregår om natten og stenging gjøres med hjelp av politi og i så kort tid som mulig. Det er fint her i nord at det er lyst hele dagen, fordi, det gjør det lettere for de som kjører transport, forklarer Homola.

Når kommer dette til å skje?

– Transporten vil gå i tidsrommet sent juli – tidlig september. Det vil typisk samles opp en del komponenter og så kjøres mye en natt, sier Homola.

Høye bensinpriser

Bensinpriser er en slager når det kommer til klaging og daglig sutring. Det har lenge pågått en diskusjon om hvor og når det er lurt å kjøpe drivstoff og å fylle drivstoff har nærmest blitt en sport. I mange år har folk ment at er billigst å fylle drivstoff på mandager, men i 2017 sjekket Faktisk.no om dette stemte.

– I dagens marked kan ikke forbrukere lenger vite når i uka det er billigst å fylle bensin. Oppmerksomme forbrukere har kanskje allerede observert at det gamle mønsteret er endret. Foreløpig ser vi ikke et nytt etablert mønster, og kan ikke gå på autopilot og forvente at det er billigst å fylle tanken søndag eller mandag morgen, skriver Faktisk.no i en artikkel.

Sigurd Birkeland i Konkurransetilsynet, kan komme med ett tips til folk som er beviste på når og hvor bensinen skal kjøpes.

– Vi oppfordrer bilistene til å følge med på hvor og når bensinen er billigst – da vil alle kunne påvirke den lokale konkurransen. Desto flere som er prisbevisste, desto større er potensialet for at selskapene ikke lykkes med å sette høye priser, forklarer Birkeland.

politi og up er ute på kontroll. midtre hålogaland politidistrikt. fartskontroll, bilbeltekontroll og håndholdt mobil....... 21.05.08 Foto: odd leif andreassen

Kontroller

Om sommeren kan man plutselig observere politifolk med kikkert i veikanten. Ukentlig kommer det opp nye artikler om kontroller som har hatt storfangst.

Onsdag la Vol ut en sak med tittelen «37 bøter etter fartskontroller». Dette var to fartskontroller som var blitt gjort i Lødningen og på Storå. Hvor politiet i Lødingen ga ut 28 forenklede forelegg. Høyeste hastighet 79 km/t i 60-sonen. På Storå, ved Ingelsfjorden i Hadsel, gikk det ikke like hardt for seg, der ble det bare gitt ut Ni forenklede forelegg, men høyeste fart var 104 km/t i 80-sonen.

Denne sommeren kan politiet opplyse om flere kontroller enn normalt. Vol råder derfor leserne til å holde fartsgrensen.

Vi får håpe været holder seg stabilt en stund fremover, slik at vi i det minste kan klage i pent vær.