Hurtigruta skal feire jubileet på alle sine båter, kontorer og hoteller. Edel Borgen som blant annet er medlem i venneforeningen til Hurtigrutemuseumet planlegger også å ta imot Hurtigruta når den kommer inn til Stokmarknes mandag. Og hun vil gjerne ha med seg så mange som mulig.

Tar imot Hurtigruta

Hun understreker at du ikke trenger en stor komité for å gjøre noe hyggelig.

– Det å gå ned til kaia med flagget er en fin ting å gjøre. Og det koster ikke noe å gjøre noe fint, sier Edel Borgen i Hurtigrutemuseets venner.

Det var Richard With som grunnla Hurtigruta og det er passende nok MS «Richard With», som kommer til Stokmarknes på mandag. Og som Borgen ønsker å få med seg flere til å ta imot.

– Hurtigruta har hatt stor betydning fra for kysten, Hadsel og Vesterålen. Det er en stor arbeidsplass, som bringer mange arbeidsplasser, og er kjent for mange over hele verden, sier Borgen.

Til tross for at båten legger i kai kl. 14.15 er hun ganske sikker på at flere kommer til å være mer henne å ta imot Hurtigruta.

– Jeg tror ikke jeg blir alene om å ta imot Hurtigruta. Jeg tror at det blir masse folk selv om det er i arbeidstida er det mange som har ferie, er på besøk og så er det mange som har jobbet der, sier Borgen.

Plastfri bursdag

I en pressemelding fra Hurtigruta skriver de at de skal feire bursdagen med verdens lengste plastfrie bursdag ved at Hurtigruten kutter ut all unødvendig engangsplast.

– Mandag inviterer Hurtigruten hele norskekysten – og gjester og ansatte på alle Hurtigrutens skip, hoteller og kontorer – til feiring både med kake og kaffe, men uten ballonger og annen engangsplast, skriver de i pressemeldingen.

Et eksempel på engangsplast som Hurtigruten nå kutter ut er en million sugerør årlig.

– Plastforurensing er en av de største truslene mot verdenshavene. Vi i Hurtigruten opererer i noen av verdens mest sårbare og utsatte områder. Da har vi et ansvar for å gjøre alt vi kan for å bevare disse områdene for fremtidige generasjoner, skriver de i pressemeldingen.