– Det ser voldsomt ut, og krever litt forklaring, sier styreleder Kristian Eilertsen.

Den nye flerbrukshallen i Hadsel er midt inne i sitt første hele driftsår. Og den fulle effekten av de mange flere brukerne av hallen vil først vises i regnskapet som kommer på bordet om et års tid, forklarer Eilertsen.

Hallparken står som eier av anleggene, og er ansvarlig for å betale de ulike lån. Driftsselskapet er selskapet som mer og mer vil ta over «hverdagsøkonomien», som eksempelvis leien og utleien av anleggene.

Hallparken gikk med overskudd på vel 859.000 kroner, mens driftsselskapet hadde knapt 227.000 kroner i overskudd på driften.

– Det er viktig å være klar over at vi ikke er begynt avskrivingen av anleggene ennå, siden anlegget ikke var ferdigstilt pr. 31.12, og at rentekostnadene i forbindelse med byggingen er en del av denne avskrivingen. Dette er forklaringen på det voldsomme overskuddet vi ser for dette regnskapsåret. Det blir ikke så bra til neste år, sier Kristian Eilertsen.

– Mange bekker små

Samtidig er han krystallklar på at økonomien for de to selskapene ser ut til å holde det som ble indikert da prosjektet startet. – Mange bekker små gjør at vi kan drive med lave hallpriser, men det krever knallhard jobbing og fokus i årene som kommer.

– Vi har stått for det vi sa før planene ble satt ut i livet. Det gjelder både byggekostnader og kostnader til drift, understreker Eilertsen.

Han forklarer videre at selv om det er god kontroll på økonomien, er det ikke snakk om noen dans på roser.

– Vi driver ideelt, til fordel for befolkningen i Hadsel. Samtidig skal vi ta vare på anleggene, og må dermed gå i pluss, slik at det finnes fremtidige midler til vedlikehold, sier han til VA. Momslånet ble betalt ut i april. Økonomien i virksomhetene ser ut til å bli bedre enn først antatt, på grunn av større utleieaktivitet enn først lagt til grunn.

– Da kan vi enten velge å betale lånene fortere enn planlagt, eller vi kan sette ned leieprisene på sikt. Samtidig mener jeg at vi opererer med gunstige leiepriser, sier Eilertsen.

Daglige henvendelser

Styrelederen opplyser at den daglige leder av hallen Mats Oshaug er godt fornøyd med driftsformen.

– Jeg har nærmest daglig henvendelser fra potensielle nye leietakere fra ulike bedrifter og offentlige foretak, som forhører seg om muligheten for å leie idrettslokaler, sier Kristian Eilertsen.

Klatreklubben Vesterålen vertikal har gått mot en tidobling av medlemstallet siden den nye klatrehallen ble tatt i bruk, og har passert 300 medlemmer.

– Dette må være samlet sett veldig flott for kommunen, for befolkningen og idrettslagene. Tilbudet er blitt bedre, økonomien er bedre, og vi har på plass et godt system for både å skifte lyspærer, drive renhold og planlegge vedlikehold, sier Eilertsen.

– Dersom det tas initiativ fra næringsliv om for eksempel messer eller andre arrangement som kan trekke mye folk, er vel Hallparken interessert?

– Ja, det skal være helt sikkert. Igjen må det understrekes at hallene drives med mål om mest mulig aktivitet til beste for innbyggerne.

– Er det blitt dyrere å leie for idrettslagene?

– Vi har ikke justert opp prisen en eneste kroner for verken Hadselhallen eller Vesterålshallen. Jeg tror leieprisene absolutt må være til å leve med. Vi ønsker imidlertid gjerne at flere kan arrangere turneringer. Det er vi godt rigget for å kunne gjøre nå, sier Eilertsen.